Öğrencilerin yaşadıkları şehri tanımaları ve vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Canik Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Alaçam, Bafra, Çarşamba ve Ladik'ten gelen öğrenciler, önce Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi, ardından Canik Kültür Merkezi'nde Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. 2 bin öğrenciyi kapsayan proje kapsamında bu hafta Canik'e gelen 125 öğrenciyle yakından ilgilenen Başkan Genç, Türkiye'nin en büyük gücünün gençlik olduğuna işaret ederek, gençlerin bilgili ve donanımlı olmasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti.

GENÇLER, ŞEHRİMİZİ İYİ TANIMALI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, amaçlarının gençleri yaşadıkları şehirle buluşturmak ve onlara geleceğe dair vizyon çizmek olduğunu belirten Başkan Genç, "Gençlerimizin gelişen dünyada önce yaşadıkları şehri tanımalarını çok önemsiyoruz. Şehirlerin yarıştığı günümüzde artık her bir gencimiz şehrini mutlaka iyi tanımalı ve şehrindeki, ülkesindeki, dünyadaki gençleri iyi ve doğru okumalıdır. Bu nedenle geçen yıl başlattığımız Gelecek Vizyonum projesini, çocuklarımızın bulundukları ilçelerden çıkarak vizyonlarını genişletmeleri açısından çok önemsiyoruz' diye konuştu.

GÜÇLÜ GENÇLİK, GÜÇLÜ ÜLKE

Gençlere yönelik fiziki yatırımların yanında onların gelişimleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de düzenlediklerini ifade eden Başkan Genç, "Samsun bizim şehrimiz ve bu şehrin çocuklarının da bilgili, donanımlı olmasını istiyoruz. Bu manada şehrimizde gençlerimiz için daha iyi imkanlar oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Gençlerimiz potansiyellerinin farkına vardığında ve enerjilerini doğru kullandığında hem şehrimiz hem ülkemiz için faydalı bireyler olacaklardır. Gençlerimiz ne kadar bilgili ve donanımlı olursa, şehrimiz ve ülkemiz de o derece güçlü olacaktır" ifadelerini kullandı.

YERLİ VE MİLLİ BİR GENÇLİK

İletişim çağında 21. yüzyılı algılamanın önemine işaret eden Genç, "21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor. Şirketler yarışta bir adım önde olmak için kendini yenileyen, gelişmeye açık gençleri tercih ediyor. Sürekli kendinizi yenileyin ve geliştirin. Ancak bunların yanında gençlerimizin temel insani değer ve erdemlere karşı duyarlı olmaları, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuna sahip çıkmaları ve ülkenin geleceğinde üstlenecekleri misyon çok önemli. Kariyer sahibi olmak önemli, ancak daha da önemlisi yerli ve milli olmak' dedi.

ÖZEN: ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİN

Kariyer sahibi kişilerin de öğrencilerle buluştuğu proje kapsamında, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, öğrencilere yönelik bir sunum yaptı. OKA olarak çeşitli alanların yanı sıra, gençlere yönelik de projeleri desteklediklerini belirten Özen, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Özen, "Liseden sonra üniversiteye gideceksiniz. Geleceğinizi şekillendirmeye çalışırken, mutlaka sevdiğiniz bölümü seçin. Mutlaka yabancı dil öğrenin. Güçlü olduğunuz alanlara odaklanın. Zamanı iyi değerlendirin" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'U GEZDİLER

Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve Usta'dan binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve toplam 2 bin öğrenciyi kapsayan proje dahilinde Samsun'un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla bazı kurumlarda da incelemelerde bulundu.