Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Fikri Asım Fikir Düşünce Derneği'nin kuruluşunun 2. yıldönümü düzenlenen programa katıldı. Dernek Genel Başkanı Hasan Türksel ve Şube Başkanı Ali Öztürk'ün de yer aldığı programda biraraya geldiği dernek üyeleriyle sohbet eden Başkan Osman Genç, binlerce yıldır düşmanı hiç eksik olmayan Türk milletinin, 4. sanayi devriminin yaşandığı 3. bin yılın başında güçlü olması için mutlaka bilgi üretmesi gerektiğini söyledi.

GERİSİ TEFERRUAT

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" başlığıyla düzenlenen programda konuşan Başkan Genç, "Bu coğrafyada Türk milletinin tek bir anı mücadelesiz geçmedi. Bu mücadelelerden birisi de 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz'da aziz Türk milleti, 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' sözünü tüm dünyaya ilan etti. Türk milleti 15 Temmuz'da binlerce yıllık tarihinde defalarca yaptığı gibi değerlerini, vatanını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini göstermiştir" dedi.

GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

"Eğer güçlü değilsek bize bir gün yaşama hakkı vermeyecek düşmanların kapıda beklediğini bir kez daha gördük" diyen Başkan Genç, "Bunun için mutlaka güçlü olmalıyız. 4. sanayi devriminin yaşandığı 3. bin yılın başında güçlü olmak ise güçlü ekonomiden geçmektedir. Güçlü olmak için mutlaka bilgi üretmeliyiz, bilgiyi akıllı makineye dönüştürmeliyiz. Bu vatan hepimizin. Vatanımızı seviyorsak, milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız" diye konuştu.