Canik Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) işbirliği ile şehir halkını doğa ile buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Meşe Orman Park projesi kapsamında yapılan ve vatandaşların 'beton olmasın' talebinde bulunduğu beton imalatları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın projede yer almasına rağmen Başkan Osman Genç'in taleplere duyarlılığı sonucu kaldırıldı. Çevrecilerin duyarlılığına teşekkür eden Başkan Osman Genç, hizmeti vatandaşa karşı değil, vatandaş için yaptıklarını belirtti.

PROJE BAKANLIK ONAYLI

Şehir hayatında doğa ile pek buluşma imkanı bulamayan insanların proje sayesinde şehir gürültüsünden uzak, doğa ile içiçe bir ortama kavuşacağını belirten Başkan Genç, "Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. Proje kapsamında hiçbir ağaca zarar verilmesi ve kesilmesi söz konusu değil. Ancak bazı yerlerde ağaçlara ve doğaya zarar vermeyecek şekilde ahşap zemini kuvvetlendirme çalışmamız, çevreye duyarlı halkımızın tarafından istenmedi. Biz de bu taleplere kayıtsız kalmayarak, proje Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından onaylanmasına rağmen söz konusu beton kısımları kaldırdık" dedi.

HALKA KARŞI DEĞİL, HALK İÇİN HİZMET

Samsun'un yeni kent parkı hüviyetinde olacak ve şehre nefes aldıracak olan toplam 92 dönümlük proje içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanının bulunacağına dikkat çeken Başkan Genç, "Burası yıllardır atıl vaziyette bekliyordu. Biz Canik Belediyesi olarak bu yeri Orman İşletme Müdürlüğü'nden tahsis ederek halkımızın kullanımına açmak için proje geliştirdik ve DOKAP ile birlikte uygulamaya koyduk. Bittiğinde çok da güzel bir sosyal alan ortaya çıkacak. 7'den 77'ye herkesin yararlanacağı park, insanları yeşil ve ormanla buluşturacak. Ben buradan çevre duyarlılığı gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. Çünkü biz hizmeti halka karşı değil, halkımız için yapıyoruz" diye konuştu.