CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM'de görüşülmekte olan 502 sayılı Kanun Tasarısı'nın 60. maddesinde söz alarak sorunları dile getirdi. Torba Yasa'yı eleştiren Milletvekili Zeybek, köylüye, işçiye, memura, emekliye, esnafa, dar gelirliye, sanayiciye hiçbir gelir sağlamadığını belirterek, "İktidar dar gelirliyi unuttu" dedi.

BEDELSİZ VERİLMELİ

Milletvekili Zeybek, TBMM Başkanlığı Plan Bütçe Komisyonu'na 10 Kasım 2016 tarihinde 4706 sayılı hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve katma değer vergisi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdiğini belirtti. Zeybek, 'Kanun gerekçesinde kamu arsa ve arazileri üzerinde yapı yapmış vatandaşlara, bedelsiz verilmesini teklifi ile 29 Mart 2014 seçimlerinin yapıldığı tarihin baz alınmasını istemiştim. Atasından, dedesinden kalmış topraklara sahiplik etmiş, tuğla üzerine, tuğla koymuş, taş üstüne, taş koymuş ve kendi üzerine yapılaşma yapmış, mülk edinmiş, topraklara sahiplik etmiş vatandaşlara bedelsiz, olmuyor cüzi bedelle verilmesini talep ediyoruz. Teklifimizi AKP kabul etmedi. Mevcut teklifin asıl amacının hazineye gelir sağlamak olduğunu ve bu gerekçe ile gündeme geldiğini görmekteyiz' ifadelerini kullandı.

İKTİDAR HALKTAN YANA DEĞİL

Torba Yasa'da vatandaşın yararına olan hiçbir şeyin olmadığını savunan Zeybek, 'Bu yasa tasarısıyla, kamu arsaları, arazileri üzerinde vatandaşlarımızın yapmış oldukları yapıların ve arsalar üzerindeki sorunların kökten çözülmesi vatandaşın sorunlarına merhem olunması için partimizin önerisine TBMM'de temsil edilen partiler ve milletvekilleri tarafından destek verilmesine teşekkür ediyorum. Torba Yasa'da, bu değişiklikte vatandaşların yararına olan hiçbir şey yok. İktidar sahipleri dar gelirliyi unuttu. Tek dertleri yandaşların çıkarlarını korumak. Borcunu, borçla kapatan esnaf çaresiz kepenk kapatıyor. Halktan yana olmayan iktidarın halkın mülklerini satmasını doğru bulmuyoruz' şeklinde konuştu.