Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisindeki tesislerde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı programda, eğitimcilere gül vererek Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Genç, pasta da kesti.

ÖĞRENCİLERDEN KUTLAMA

Canik Türk Telekom Lisesi öğrencileri de, öğretmenleri ile birlikte Öğretmenler Günü dolayısıyla eski bir eğitimci olan Başkan Genç'i ziyaret ederek, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, gençlerin sanatla, bilim ve teknolojiyle iç içe olması için projeler ürettiklerini belirterek, 2023 yolunda en önemli gücün milli ve yerli hafızaya sahip gençlik olduğunu ifade etti.

KUTSAL BİR MESLEK

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan ve mesleğinin eğitimci olmasından her zaman onur duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Daha güçlü bir Türkiye'yi şekillendirecek olan gençlerimizi geleceğe hazırlayanlar şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin omuzlarına yüklenen yük ağır ve verilen sorumluluk büyük. Dolayısıyla yeni Türkiye'yi, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir' dedi.

GELİŞİMİN ANAHTARI

Daha güçlü ve daha kalkınmış, güçlü bir Türkiye'nin yolunun eğitimden geçtiğine vurgu yapan Genç, "Aynı zamanda bir eğitimci olarak, geleceğimiz adına eğitime destek, her zaman bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Canik Belediyesi olarak geleceğimize yönelik projeler üretirken en çok eğitime yatırım yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz eğitim yatırımları ile öğretmenlerimiz çok daha sağlıklı ortamlarda görevlerini yapmaktadır. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.