Terme'de ihtiyaç önceliğine göre tespit edilen bölgelerde yürütülen park yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Öncelikli olarak çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri alanlar, yetişkinlerin kullanabileceği spor sahaları, bank ve kamelyalar yapılıyor. Vatandaşların özellikle sıcak yaz aylarında dinlenip vakit geçirebilecekleri alan oluşturma gayretini sürdüren Terme Belediyesi, hummalı çalışması ile bölge halkının da takdirini topluyor. Belediye Başkanı Şenol Kul, 3,5 yılda 33 yeni parkın yapıldığını belirterek, 5 ayrı mahallede de çalışmaların devam ettiğini ve mevcut parklardaki oyun ekipmanlarının modernizasyonunu da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

HER MAHALLEYE BİR PARK

Çocuklara güven içerisinde, rahat zaman geçirebilecek alanlar kazandırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Kul, "İlçemizde çocukların oyun alanı olarak düzenlenen parklarda, oyun gruplarının bakım ve onarımını yaptık, çocuklarımız için yeni parklar oluşturduk, oluşturmaya devam edeceğiz. Mahallelerimizde değerlendirilebilecek her yeri çocuklarımız için oyun parkı, yetişkinlerimiz için de hoş vakit geçirerek sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri yerler haline getirmeye devam edeceğiz. Her mahallemize en az bir park hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

TERME'YE YAKIŞIYOR

Yapılan parklarla insanların kullanacağı güzel bir ortam oluştuğuna da dikkati çeken Kul, "Bizlerin zamanında sokaklar çocuk sesleri ile çınlarken, sokak oyunlarıyla eğlenip, sağlam temelli arkadaşlıklar ve dostluklar kuruluyordu. Şehirleşmenin ve kontrolsüz yapılaşmanın sonunda çocukların nefes alacakları alanlar ne yazık ki azalıyor. Çocuklarımızın ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyoruz" diye konuştu.

HER ŞEY HALKIMIZ İÇİN

Yeşil alanlara, parklara, çocuk oyun ve spor gruplarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "İlçemizde park bahçeler alanında büyük atılım içindeyiz. Var olan yeşil alanlarımızın, parklarımızın düzenlenmesinden yeni park alanlarımızın planlanmasına, çocuk oyun gruplarından spor aletlerine kadar, ihtiyaç olan ne varsa bu hizmeti tam olarak vermek için adeta seferberlik içindeyiz. Uygun olan her noktada ekiplerimiz, çevre düzenlemesi, yeni çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin konulması için çalışıyor. Var olan yerlerimizde ise yenileme ve düzenleme çalışmaları yürütülüyor. Yürüttüğümüz çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum' şeklinde konuştu.