Canik Belediyesi, Samsun'a çok önemli bir turizm merkezi kazandırıyor. Belediye tarafından çalışmaları yürütülen 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesi hızla ilerlerken, Başkan Osman Genç de, çalışmaları yakından takip ediyor. Proje alanında incelemelerde bulunan ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, toplam 22 bin metrekare alan üzerinde yürütülen ve bir sosyal yaşam projesi olan çalışmanın şehrin tarihi ve mistik dokusunu ön plana çıkaracağını söyledi.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Şehrin önemli bir turistik tesise kavuşacağına işaret eden Başkan Genç, "İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak. Yine yapacağımız ışıklandırma sistemi ile birlikte burası Samsun'un her tarafından dikkat çekecek bir nokta olacak. Şehrimiz sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. 15 Temmuz Şehitler Tepesi çekim merkezi olacak. Burası tamamlandığında hem şehrimiz insanına, hem de Samsun'umuza gelen misafirlere hizmet verecek" diye konuştu.

SAMSUN KUŞ BAKIŞI İZLENECEK

Samsun'un önemli mekanlarından tarihi tümülüsün park ve eğlence merkezine dönüşeceğine vurgu yapan Başkan Genç, "Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda burayı inşallah Samsun turizmine kazandıracağız. Burası Samsun'un tamamının görülebildiği tek yer. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek. Projemiz tamamlandığında insanlarımız burada hem şehri kuşbakışı izleyebileceği gibi hem de tarihi doku içerisinde bugünle geçmişi içiçe yaşayacaklardır" şeklinde konuştu.

SOSYAL YAŞAM PROJESİ

Çalışmaları hızla devam eden ve bir sosyal yaşam projesi olan proje kapsamında kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, meydan, şehrin izlenebileceği teras, yeşil alan, şehrin genelinden görülebilecek ışıklandırma yapılacak. Çevreye uyumlu şekilde planlanan proje, bölgenin tarihi dokusunu da ön plana çıkaracak.