4 Ocak 2017 tarihinde İzmir'deki terör saldırısında Şehit polis memuru Fethi Sekin, dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir faciayı önlemiş, hainlerin planlarını canı pahasına bozarak şahadete yürümüştü. Kahraman Şehidin Babası Zeki Sekin, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ı ziyaret etti.
Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in babası Zekin Sekin'i belediye girişinde karşılayan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Zeki Sekin'e başsağlığı diledi. Başkan Bahçavan' Kahramanlığı ile milletimizin yüreğine kazınan şehidimiz Fethi Sekin'i rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Vatanımızın korunması ve milletimizin bütünlüğü için şehit olan askerlerimiz ve polislerimizin hatırası her türlü değerin üzerindedir. Şehitler var oldukça, bu vatanın, milletin birliğine, beraberliğine hiç kimse zarar veremeyecektir. Şehit polis memurumuz Fethi Sekin'in kıymetli babası Zeki Sekin'e bu anlamlı ziyaretinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli Zeki abimizin 23 Aralık'ta, İstanbul'da Fatihin Nesli Eğitim ve Gençlik Derneği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği 'Şehitleri Anma Etkinliği' programına inşallah ulaşımını sağlayacağız. Bu konuda bizleri Zeki abimiz ile tanıştıran Fatihin Nesli Eğitim ve Gençlik Derneği Başkanı Sayın Bülent Gürpınar'a teşekkür ediyorum. Bir oğlu Balıkesir'de Polislik görevini sürdüren Zeki abimizi inşallah bu programda diğer Şehit yakınlarımız ile bir araya getireceğiz' dedi.
Zeki Sekin ise ilgi ve alakalarından dolayı Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'a teşekkür ederek, Şehit Fethi Sekin anısına yazılan 'Bir Hilal Uğruna' kitabını hediye etti. Başkan Bahçavan'da Şehit Babasına, 15 Temmuz Destanını anlatan özel kitap ve CD ile İlçe has bazı hediyeler takdim etti. Belediye'de ki ziyaretin ardından Şehit babası ile Şehitler anıtına geçen Başkan Bahçavan, Dursunbeyli şehitlerin isimlerinin bulunduğu anıtı Şehit Babasına tanıtarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Şehit Fethi Sekin’in abası Dursunbey’de