Bir çok mahallede hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi önemli yatırımlara imza atan Canik Belediyesi tarafından "Güzel Evim, Mutlu Geleceğim" projesinin uygulandığı Yavuzselim Mahallesi, sosyal dönüşüme katkı sağlayacak olan önemli bir kültür merkezine kavuşuyor. İçerisinde düğün salonu, müzik okulu, etüt odaları, sıbyan mektebi ve aile sınıfları bulunan tesiste çalışmalar son aşamaya geldi.

FİZİKİ DÖNÜŞÜM

Amaçlarının fiziki dönüşümün yanında kültürel ve sosyal dönüşümü de sağlamak olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Gerek ilçe genelinde uyguladığımız kentsel dönüşüm çalışmaları gerekse bir çok mahallemizde hayata geçirdiğimiz Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projemizle fiziki dönüşümü sağlıyoruz. Ancak bunun tek başına yeterli olmayacağından hareketle, şehrimizde sosyal dönüşümü de sağlama adına mahallelerimizde hanım konakları, sıbyan mektepleri, kültür, eğitim ve spor tesisleri yapıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Yavuzselim Mahallesi'nde yaptığımız Şehit Muhsin Yazicıoğlu Kültür Merkezi'dir" dedi.

ŞEHİR VE İNSAN

Yaptıkları yatırımlarla her mahalleyi hizmetlerle süslediklerini ve nakış gibi işlediklerini belirten Başkan Genç, "İnsanların yaşam standartlarını yükseltici çalışmalar yapıyoruz. Dönüşümü sadece fiziki olarak gerçekleştirmiyoruz, aynı zamanda toplumun da dönüşümü için çalışıyoruz. Bütün çabamız şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır. Şehrin estetikliği, o şehirde yaşayan insanların psikolojisini, davranışlarını ve sosyo-kültürel gelişimini etkiler. Bu nedenle Yavuzselim Mahallemizde yaptığımız tesisimiz de büyük önem taşıyor" dedi.

DEĞER KATACAK

Kaba inşaatı tamamlanan kültür merkezinin yakın zamanda hizmete gireceğini belirten Başkan Genç, "İçerisinde sıbyan mektebi, müzik okulu, hanım konağı, çok amaçlı salonuyla Roman vatandaşlarımızın değerlerine, kültürlerine değer katacak bir merkez olacak. Artık hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Türkiye'nin gözbebeği Canik Belediyesi olarak yaptığımız her kesime hitap eden yatırımlarla Türkiye'ye model oluyoruz. Bir ilçe belediyesi olarak halkımıza verdiğimiz sözlerden çok daha fazlasını yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.