Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Ekonomik ömrünü veya fiziki ömrünü tamamlamış hastaneler kapatılıyor" dedi.

CNN Türk televizyonuna açıklamada bulunan Bakan Demircan, "Ekonomik ömrünü veya fiziki ömrünü doldurmuş, yenilenmesi gereken hastaneleri kapatıyoruz. Hastane deprem açısından sıkıntılıysa, eskimişse, yeni yapmakta olduğumuz hastaneleri, zaten onların oluşturduğu yatak kapasitesi dikkate alınarak Türkiye'nin yaklaşık 100 bin kişinin yatak ihtiyacını da belirleyerek onları kaldırıyoruz, bir kısmını da yenileyeceğiz" dedi.

Bakan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önceki yatak sistemimiz koğuş sistemiydi; şimdi tek yatak, en fazla iki yataklı oda sistemine geçiyoruz. Yoksa işlerliği olan, fiziki yeterliliği olan hastaneleri kapatma diye bir şey yok."

RİSKLİ HASTANELERİ KAPATIYORUZ

Öte yandan Bakan Demircan, Ankara Güven Hastanesinde tedavi gören Hasan Celal Güzel'in sağlık durumu hakkında bilgi alırken devlet hastaneleriyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Ekonomik ve fiziki ömrünü doldurmuş, yenilenmesi gereken hastaneleri kapatıyoruz. Hastane deprem açısından sorunluysa, eskimiş veya yaşlanmışsa yeni yapmakta olduğumuz hastanelerin yatak kapasitesi de dikkate alınarak Türkiye'nin ortalama 100 bin kişiye yatak ihtiyacını da belirleyerek onları kaldırıyoruz. Bir kısmını yenileyeceğiz, bir kısmını yenilemeyeceğiz. Türkiye 15 yıllık sağlıktaki dönüşüm programının devamında mevcut yataklarını hem yeniliyor, iyileştiriyor. Çünkü daha önceki yatak sistemimiz koğuş sistemiydi. Şimdi tek yataklı, iki yataklı oda sistemine geçiyoruz. Bu sisteme geçerken sırasıyla eski hastanelerimizi de yenilemiş oluyoruz bu sayede. Kapanma diye bahsediliyor ama bu kapanma değil. Biz yataklarımızı, hastanelerimizi yeniliyoruz. Yenilenmesi gerekenleri de elbette ki kapatacağız. İşlerliği, fiziki yeterliliği olan hastaneleri kapatma diye bir şey yok'' dedi.

'EN VERİMLİ ÇALIŞMA MODELİNİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ'

''Tam Gün Yasası'' ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Demircan, 'Bu, en verimli insan gücümüzü, milletin emrine en verimli sunma çalışmasıdır. En verimli çalışma modelini bulmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde konu gündeme gelecek, gerekli düzenlemeleri yapacağız. Üniversiteler ve YÖK ile birlikte bu konuda çalışıyoruz' diye konuştu.