Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte yaşayan yabancı uyruklu misafirlerle ilgili bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereğinin duyulduğu belirtildi.

Yabancı uyruklu misafirlerin büyük bir kısmının İlkadım'da oturduğu diğerlerinin ise Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde yaşadığı anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Misafir ailelerin ikamet adreslerindeki Kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerince ayni, nakdi ve yakacak yardım çalışmaları büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. 2017 yılında 2 bin 111 haneye 661 bin 302 lira nakdi, 183 haneye 92 bin 832 lira ayni, bin 94 haneye 428 bin 226 liralık kömür yardımı yapılmış olup, toplamda 3 bin 388 haneye 1 milyon 182 bin 360 liralık ödeme yapılmıştır.

Devletimizin ilgili kurumları, ilimizde ikamet eden gerek yabancı uyruklu misafirlerimiz, gerekse diğer yardıma muhtaç hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için yardım çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."