Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde kadınlara yönelik açılan perspektif kursu büyük ilgi görüyor. Son derece başarılı çalışmaların yapıldığı kursta ortaya çıkan eserler büyük beğeni topluyor. Kursta üç boyutlu perspektif sanatını öğrenen kadınlar sanatla buluşurken, hem kendilerini geliştirerek sanat öğreniyor hem de ürettikleri sanatsal tablolarla ek gelir elde ediyor.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Perspektif kursunun yoğun ilgi gördüğüne de işaret eden Başkan Genç, "Birçoğumuzun ismini bile duymadığı kursları belediyemiz hanım kardeşlerimizle buluşturuyor. Perspektif kursu da bunlardan biri. Bu sanat dalı hem hobi amaçlı yapılabilecek hem de ek kazanç elde etmek için yapılabilecek bir sanat. Ortaya çıkan eserler, kadınlarımızın evde oturmadıklarında neleri başarabildiklerini ortaya koyuyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki kadınlarımız geliştikçe, ürettikçe şehrimiz de, ülkemiz de gelişir" diye konuştu.

EK GELİR SAĞLIYOR

Kadınlara yönelik birçok gelişim kursları düzenlediklerini belirten Başkan Genç, "Bugüne kadar düzenlediğimiz kurslarla binlerce kadını sertifika sahibi yaptık. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız kendilerini geliştirirken, ev ekonomilerine de katkıda bulunabiliyor. Bu yönden kişisel gelişime yönelik bu tür kurslarımızı çok önemsiyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tür kurslarımızı devam ettireceğiz. Hanım kardeşlerimizden isteğimiz ücretsiz olarak düzenlediğimiz kurslarımıza katılsınlar" dedi.