Canik Belediyesi tarafından yeni mahallelere yönelik uygulanan projeler, kırsal kesimin gelişimini sağlarken, hayat standartlarını da yükseltiyor.

Daha önce Kırsal Kalkınma Birimi kuran belediye, Başalan Mahallesi ile Dereler Mahallesi'nde hayata geçirdiği hayvan satış yerleri ve pazar yerinin yanısıra, yine hayata geçirdiği Canlı Hayvan Pazarı kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ekonomik gelişimine katkıda bulunuyor. İlçedeki uzak mahallelerde uygulanan eğitim, kültür, spor, tarım projeleri ise kırsal kesimde sosyal dönüşüm sağlıyor.

HAYAT STANDARDI YÜKSELİYOR

Kırsal mahallelerde yaşam standartları yükseldikçe köyden kente göç sorunlarının da azalacağını ifade eden Belediye Başkanı Osman Genç, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesinin kendileri için önemli bir görev olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli ürünler elde etmesi ve gelir düzeylerinin iyileştirilmesinin yanısıra vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Ürettikleri yeni projelerle kırsal bölgelerin daha yaşanabilir bir hale geldiğini belirten Başkan Genç, "Bu yönde daha önce Kırsal Kalkınma Birimi kurduk. Ayrıca kırsal bölgemizde yer alan iki mahallemizde hayvan satış yerleri ve pazar yeri kurduk. Canlı Hayvan Pazarı hizmette. Kırsal bölgelerde eğitim, tarım, kültür, turizm ve sosyal yaşamı geliştirici çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu mahallelerimizde okul, cami çevre düzenlemeleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi projeler uyguluyoruz. Bunların yanında vatandaşlarımızın ekonomik standardını iyileştirici çalışmalar da yaparak, topyekün bir gelişimi hedefliyoruz" diye konuştu.

DAHA KALİTELİ YAŞAM

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için bireysel girişimcilik ve proje hazırlama eğitimleri de verdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, "Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız tarafından üretilen fikir ve projeleri çok önemsiyoruz. Bu yönde Kırsal Kalkınma Birimimiz vatandaşlarımızın hizmetinde. Hayata geçirdiğimiz projelerle kırsal mahallelerimiz daha yaşanabilir hale geliyor" ifadelerini kullandı.