6 Aralık'ta yapılan seçimle Samsun Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayhan Demirci'nin başkanlığında Samsun Öğrenci Meclisi ilk toplantısını Terme'de yaptı. Yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı program sabah kahvaltısı ile başladı. Öğrenciler daha sonra Terme Hüseyin Tekin Kent Ormanı ve Kozluk OMV Fen Lisesi'ni gezdi. Terme Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda toplantılarını yapan öğrenciler, Samsun Öğrenci Meclisi'nin çalışma ve toplantı programını belirledi.

BAŞKAN DEMİRCİ TEŞEKKÜR ETTİ

Samsun Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na seçilen Terme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayhan Demirci, Başkan Şenol Kul başta olmaz üzere kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

BİZLER İÇİN GURUR VERİCİ

Başkan Kul ise öğrencilerin yaptığı toplantıya katılarak, öğrenciler ile sohbet etti. Kul, 'Öğrencilerimizi geleceğe taşımak, demokrasi kavramını aşılamak anlamında öğrenci meclisleri çok değerli bir proje. Samsun Öğrenci Meclisi Başkanının da Terme'den seçilmesi bizler için gurur verici. İlçemizde son yıllarda eğitim alanında önemli adımlar attık. 2019 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı tüm Türkiye'de tekli eğitime geçmek için mücadele veriyor. Biz de Terme İlçesi'nin tamamında tekli eğitime geçerek, bunu Samsun ilinde başaran ilk ilçe olduk. Yapacağımız yatırımlarla ilçemizdeki eğitim seviyesini daha da arttıracağız. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların toplumsal değerleri, demokrasiyi bu yaşlarda öğrenmeleri bizleri gururlandırıyor. Biz her zaman öğrenci kardeşlerimizin yanındayız. Sizler de ilk toplantınızı Terme'de yaparak, Terme'nin güzelliklerini görmüş oldunuz' şeklinde konuştu.