Türk Kızılayı Terme Şubesi, Terme Tellioğlu Metal Sanayi, Termeli işadamları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan, içinde 130 ton un ve 5 koli ayakkabı bulunan, 5 TIR yardım malzemesi dualar eşliğinde Halep´e doğru yola çıktı. Yardım malzemelerini TIR'lar yola çıkmadan Terme Belediyesi önünde tören düzenlendi ve dua edildi.

Uğurlama törenine Kaymakam Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul, Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kılıç, OMÜ Meslek Yüksekokul Müdürü Erol Terzi, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Dinç, Terme Şubesi Kızılay Başkanı Mehmet Aksuoğlu ve vatandaşlar katıldı.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Yapılan törende konuşma yapan Belediye Başkanı Kul, "Ne mutlu bize ki Terme'de veren el durumundayız. Geçen sene de yapıldı. Özellikle Tellioğlu ve Kızılay ailesine çok teşekkür ediyorum. Araçları Kızılay temin ediyor. İçindeki gıdaları da Tellioğlu ailesi önderliğinde hayırseverlerimiz gönderiyor. Bu TIR'lar hayırlısıyla Terme'den çıkacak ve Suriye İdlib'e gidecek. Bu yardıma katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Biz de potansiyel var, güç var. Sadece biraraya gelip bunu harekete geçirmek gerekiyor. Rabbim sizden ve bu aziz milletimizden razı olsun. Cenab-ı Allah, Suriye'deki kardeşlerimize bir an önce kurtuluşu nasip etsin" şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN MECBURİYET

Türk Kızılayı olarak dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olanlara yardıma koşmaya devam edeceklerini dile getiren Şube Başkanı Aksuoğlu, "Bir insanı bile kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Bu yardımı çok değerli buluyorum. O bölgeye yapılan yardım bizim için bir mecburiyet ve zarurettir. Bu hayır kervanına destek olan halkımızdan Allah razı olsun' diye konuştu.