Borsan Grup tarafından faaliyete geçirilen Borsan Led Aydınlatma ve Borsan Kavi fabrikalarında incelemelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Borsan, sadece Samsun değil, Türkiye ekonomisi için de önemli bir değerdir" dedi.

200 KİŞİLİK İSTİHDAM

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, ziyaret sırasında, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'a yeni iki fabrikanın kazandırılmasıyla 200 kişilik bir istihdam yaratıldığını anlattı. Ölmez, stratejik özellikli özel tasarım kablo fabrikasının İtalya'dan Samsun'a taşınmasında çıkan bürokratik zorlukların aşılmasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Op.Dr. Ahmet Demircan ile milletvekillerinin büyük katkıları olduğunu belirterek, teşekkür etti.

İHRACATTA ARTIŞ

Borsan Kavi'nin, uçak sanayinden bilgisayara, tıbbı cihazlardan hızlı trenlere kadar pek çok alan için özel tasarım kablosu imal ettiğini belirten Adnan Ölmez, iki fabrikanın Borsan'ın genel ihracatına yılda 20 milyon dolarlık bir artış sağlayacağını da söyledi.

ÖNEMLİ BİR DEĞER

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Türkiye'nin gelişmesi ve zenginliği için ihracatın artırılması gerektiğini belirterek, "Borsan sadece Samsun değil, Türkiye ekonomisi için de önemli bir değerdir. AK Parti olarak, yerli ve milli sanayiye hem önem hem de destek veriyoruz" dedi.