AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (UZAYTEM) incelemelerde bulundu.

DETAYLI BİLGİ ALDI

Milletvekili Kurt, OMÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Kuran, Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kaştaş ve UZAYTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdem Emin Maraş'ın da hazır bulunduğu programda, UZAYTEM'in farklı bölümlerini ziyaret ederek detaylı bilgi aldı.

ÖZEL TESİSLERE SAHİP

UZAYTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, 'Pilot adaylarının eğitimlerini en iyi şekilde alabilmeleri için tasarlanmış özel tesislere sahip olan UZAYTEM, başta ülkemizde hızla büyüyen havacılık sektörünün artan nitelikli pilot ihtiyacını karşılamak, devlet uçucularını ve havayolları profesyonel pilotlarını yetiştirmek üzere yapılanmıştır' dedi.

ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise, son 10 yılda havacılık sektörünün uluslararası alanda yüzde 5,6 büyürken; Türkiye'de yüzde 14 büyüme gösterdiğini belirterek, "Özellikle hükümetimiz döneminde 26 olan havaalanı sayısı bugün 55'e yükseldi. Bütün bu göstergeler ülkemizde havacılık sektörünün gelecekte ne kadar önem kazanacağını açıkça ortaya koyuyor. Havacılık sektöründe 2000'li yıllarında başında uçak koltuğuna kadar dışarıya bağımlıyken bugün savaş uçağı üretecek konumdayız. Sektörün en değerli ödüllerini peş peşe kazanıyoruz. Dün uzaya uydu göndermek mucize iken, bugün Türkiye uzaya uydu gönderiyor. Yani dün her şey hayal iken, bugün hayaller gerçek oluyor" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt daha sonra bina içerisinde bulunan uçuş simülatörüne binerek bir uçuşun nasıl gerçekleştiğini havalanmadan deneyimledi.