Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye tarafından kurulan Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerini Canik Kültür Merkezi'nde ziyaret etti. Eşi Nimet Genç'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de yer aldığı ziyarette Şef Yavuz Özkaran yönetiminde çalışmalarını sürdüren sanatçılarla sohbet eden Başkan Osman Genç, sanata önemli desteklerde bulunduklarını söyledi.

MÜZİK OKULU DA VAR

Canik Belediyesi olarak gençlerin sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla Müzik Okulu kurduklarını ifade eden Başkan Genç, "İnanıyorum ki müzik okulumuzdan ileride şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli sanatçılar yetişecek. Bunun haricinde kurduğumuz Türk Halk Müziği Topluluğumuz da önemli sanatsal etkinliklere imza atıyor. Ülkemizin farklı illerinde ve dış ülkelerde verdiği konserlerle şehrimizin tanıtımını yapıyorlar. Son olarak Avusturya'nın Başkenti Viyana'da verdikleri konser bu bakımdan oldukça önemli" dedi.

KÜLTÜR-SANATTA MARKA

Canik'in kültür ve sanatta da marka olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Bir şehrin gelişmişlik kriterlerini gösteren temel unsurlardan birisi de kültür ve sanattır. Bu bakımdan kültür ve sanatı çok önemsiyoruz. Canik Kültür Merkezimiz yılda 800 bin insanımızı ağırlıyor. Müzik Okulu, Tiyatro Okulu, Türk Halk Müziği Topluluğu'nun yanı sıra yaptığımız kültürel ve sanatsal faaliyetler, şehrimizi bu alanda daha ileriye taşıyor. Kültür ve sanata desteğimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.