Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde yer alan 'kız çocuklarının 9 yaşında gebe kalabilecekleri, yanlarında veli olmadan da evlenebilecekleri açıklamasına' tepki gösterdi. Bunun ağır bir suç ve utanç sebebi olduğunu kaydeden Başkan Özkefeli, Diyanet'in işlevini yitirdiğini belirtti.

YASALARI AYAKLAR ALTINA ALIYORLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın web sitesinde nikah tanımını yaparak, bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikahlanabileceğini belirttiğini ifade eden Başkan Özkefeli, 'Diyanet, bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtti, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirdi. Resmi web sitesinde nikahı tanımlayan Diyanet, evliliğin kişiyi zinadan koruduğunu ve insan neslinin devamını sağladığını savundu. Anayasamızın laiklik ilkesini, yasaları, insan ve çocuk haklarını ayaklar altına alan bu açıklamalar 'zırva' sözcüğü ile geçiştirilemez. Bu bir toplumsal cinnet hali' şeklinde konuştu.

İKTİDARIN SESSİZ KALMASI ÇARPICI

Başkan Özkefeli, 9 yaşındaki kız çocukları ile evlenilmesi düşüncesinin toplumda ağır bir suç ve utanç sebebi olması gerektiğini belirterek, 'İnsanları eğitip topluma huzur getirmesi beklenen din kurumunun bu tür açıklamalar yapması karşısında siyasal iktidarın sessiz kalması da çarpıcı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı yolunda yürüyen Türk halkı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son fetvasına karşı gerekli tepkiyi vermiş ve benzeri konulardaki fetvalarına da geçit vermeyecek. İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzerine kurulmuş bir kurum; artık işlevini yitirmiştir. Diyanet'in bir an önce susturulması toplumsal huzur, ahlak ve barış açısından yerinde bir davranış olacak' diye konuştu.