Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İl Başkanlığı'nın 36. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Zeybek, CHP iktidarı için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, 2019 yılında yapılacak seçimlere dikkat çekti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ifade eden Milletvekili Zeybek, ülkeyi yöneten siyasal iktidarın bütün dengeleri bozduğunu belirtti. Zeybek, 'Sürekli olarak içte ve dışta çatışma ortamı, gerginlik yaratarak seçmen kitlesi üzerinde etki oluşturmaya çalışıyorlar. İktidar, demokrasiyi askıya aldı, bütün işleri KHK'lar ile götürmeye çalışıyor. Darbelerin her türüne, her fırsatta karşı olduğumuzu bildiriyoruz. CHP'ni temsil yetkisinde olanlar ve üyeleri, demokrasiden yana olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Son 696 sayılı KHK sivillerin işlediği ve işleyeceği suçlara af getirildi, bundan kendine vazife çıkaranlar gelecekte insanlık suçu işleyebilirler. Ülkemizde geçmişte yaşanan dramatik olaylara yenileri eklenebilir. Taşeron çalışanlarla ilgili verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. KHK da getirilen bazı yöntemler adam kayırma ve eleme yöntemidir. Taşeron çalışanlarının tamamı aynı haklardan faydalandırılmalı' şeklinde konuştu.

BURASI CHP'YE YAKIŞMADI

Demokrasiyi geliştirmek için çalıştıklarını kaydeden Zeybek, bu konuda CHP'nin bütün üyelerine büyük görevler düştüğünü belirtti. Zeybek, 'İl kongremizde demokratik kanalları en iyi biçimde işleteceğiz. Kurumlarda bozulan dengeleri yerine oturtmak, demokratik kanalları, kuralları işletmek partimize ve örgütlerimize nasip olacak. 2019 yılında yapılacak mahalli, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yöneticilerimizi, üyelerimizi ve paydaşlarımızı önemli görevler bekliyor. Kongrede seçilen arkadaşlarımızın seçimler öncesi ve seçimlerde başarılı çalışmalar yapmalarını diliyorum. CHP iktidarını birlikte kurmak için çalışacağız. Ayrıca bugün CHP İl Kongresi'nin yapıldığı bu yer CHP'ye yakışmadı. CHP bu değil, CHP böyle salonlarda il kongresi yapmamalı. Kongreye gelenlerin yarısı dışarda, bundan sonra bu konuda gerekeni yapacağız' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL