Bafra Belediyesi, Alparslan Türkeş Parkı'nın tamamen yenilenmesi, Çamlık Mesire Alanı'nın düzenlenmesi, şehir girişi peyzaj projesi ile Çetin Ertuğrul Parkı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Adnan Menderes Parkı'nın restorasyonu, 4 adet muhtarlık binası ve dinlenme parkı, engelliler için oyun grupları, yeni mahalle olan köylerde ise 62 adet ve toplamda 81 adet çocuk oyun parkı ve 7 adet dinlenme parkı kurması ile takdir topladı. 10 adet yeni park kurulması çalışmalarını ise başlattı.

TURİZM HAMLELERİ SÜRÜYOR

Bafra Belediyesi tüm çocuk oyun parklarını yenileyerek zeminlerini ise çocukların daha sağlıklı oynaması için kauçuk zemin yaptı.
Ali Kale Turistik Tesisleri, asırlık Büyük Park, tüm park ve dinlenme alanları ile orta refüjlerde ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları kapsamında her yıl 150 bin adet mevsimlik çiçeklendirme ile bin adet ağaç dikti. Başkan Şahin, bu önemli çalışmalar ile çevreye ve ilçenin daha güzelleşmesine katkı yaptılarını ifade etti.
Alparslan Mahallesi'nde 4 bin metrekare Sedir ormanı, İshaklı Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik çam ormanı oluşturuldu. Kent Ormanı çalışmalarını başlattı. Cumhuriyet Meydanı'nın tamamen yenilenmesi çalışmaları ise tamamlandı.

ŞEHİR GİRİŞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Çalışmalarda her zaman çevreye büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Şahin, "Şehirlerin girişleri, oraya gelen insanların ilk izlenimleri için çok önemli. Bafra girişi peyzaj düzenlemesi ile ilçe girişimizdeki olumsuz görüntülere son verdik. İlçemize yeni yeşil alanlar ve çevre düzenlemeleri kazandırdık. Ayrıca ilçe girişimizden Cumhuriyet Meydanımıza kadar yollarımızı asfalt yaptık. Bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Şehir merkezimize kadar kaldırımlarını tamamladık. Orta refüjlerini yeşillendirdik. Ağaç dikimleri yaptık. Cenaze definleri ve mezar ziyaretleri için gelen insanlarımızın araçları için mezarlığımızın önünde 100 araçlık otopark alanı oluşturduk" dedi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI

Başkan Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Şahin, "Açık hava toplantıları, çeşitli etkinliklerin yapılacağı ve insanlarımızın biraraya geleceği şehir meydanımız yoktu. 13 bin metrekarelik toplam alanda çeşitli etkinliklerin yapılabileceği, yeşil alanları olan bir kent meydanı yaptık. Burada halk konserleri, milli bayramların tören ve kutlamaları, Kadir Gecesi etkinlikleri, halk iftarları, çeşitli sergiler, sanatsal etkinlikler, miting ve gösteriler yapılıyor. Altında ise 200 araçlık otopark var. Belediyesi Meclisimiz, kent meydanımızın isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmasını kabul etmiş ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclisimiz de onaylanmıştır" diye konuştu.

ÇAMLIK MESİRE ALANINI DÜZENLEDİK

İlçe genelinde çalışmaların aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Başkan Şahin, "Eski belediye başkanlarımızdan merhum Ali Kale Bey'in yaptığı ve ismini taşıyan Ali Kale Turistik Tesisleri'nin arkasında bulunan ve insanlarımızın piknik yaptığı çamlık mesire alanını düzenledik. Burada taş ızgaralar, kamelyalar, çocuk oyun parkları, fitness grupları kurduk. Çevre düzenlemeleri yaptık. Çamlık mesire alanında ailelerimiz ve vatandaşlarımız rahat ortamda dinleniyor ve piknik yapıyor. 11 bin metrekare alana sahip olan Adnan Menderes Parkımızda restorasyon yaptık. Kapalı dinlenme ve spor alanları oluşturduk. Kafeterya ve restoran kurduk. Fitnes alanları, çevre düzenlemeleri ve aydınlatma çalışmaları yaptık. Kauçuk zeminli oyun parklarını hizmete soktuk. Yılın 365 günü halkımıza hizmet edecek hale getirdik" ifadelerine yer verdi.

Ümit CEYLAN