Canik İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Gün ile Okul Aile Birliği üyeleri, okula eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek amacıyla Başkan Osman Genç'i ziyaret etti. Misafirleriyle sohbet eden Başkan Genç, güçlü Türkiye'nin yolunun eğitimden geçtiğine vurgu yaparak, Canik Belediyesi olarak en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını belirtti. Genç, bugüne kadar tadilat, çevre düzenlemesi, fiziki ve teknolojik, arsa tahsisi olmak üzere eğitime 200 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

EĞİTİME 200 MİLYON TL'LIK YATIRIM

Canik Belediyesi'nin eğitime en çok yatırım yapan belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bizim için eğitim olmazsa olmazımız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz. Bu nedenle yaklaşık 14 yıldır eğitime 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. 7 olan eğitim yuvası sayısını 42'ye çıkardık. Eğitim altyapısı sorununu çözdük. Mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidermenin yanında, belediye olarak yaptığımız eğitim tesisleri ile yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağlıyoruz" dedi.

TOPLUMU EĞİTİM ŞEKİLLENDİRİR

Bir toplumu şekillendiren faktörün eğitim olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Eğitimsiz hiçbir şeyin olmayacağını da çok iyi biliyoruz. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Bize emanet edilen şehrimizin 20 yıl sonrası için şimdiden adım atmak, 20 yıl sonra 'keşke' dedirttirmemek için maddi ve manevi olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz" diye konuştu.

GELECEĞE YATIRIM

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Eğitimde en önem verdiğimiz konu milli ve manevi değerlerimizdir. Manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen bireyler olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Bu nedenle eğitime yaptığımız her bir yatırımı, geleceğe yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bu da bizi onurlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Canik İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Gün, Başkan Genç'e Necip Fazıl Kısakürek'in "O ve Ben" adlı kitabını hediye etti.