CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, 'CHP'nin FETÖ, PKK ve HDP ile beraber siyaset yapan bir parti haline geldiği' iddialarına yanıt verdi.

O SÖZLER İFTİRA

İddiaların yersiz, mesnetsiz ve iftira dolu olduğun söyleyen Akcagöz, 'CHP'nin 6 okundan biri milliyetçilik. MHP ise bugün, 'Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' diye haykıran AKP ve onun genel başkanını desteklediğini söylemekle siyaseten iflasını açıkladı. Evet, bu bir iflasın ifşası Usta'nın, oyun bozuldu sözleri de bir anlam ifade etmiyor. Hangi oyun bozuldu? Bahçeli'nin başında olduğu MHP, bu zamana kadar hangi oyunu bozmuş ki, şimdi bozsun. Söylenilen sözler, laf kalabalığından başka şey değil. MHP'nin, Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceği açıklaması, MHP tabanını bağlayan bir açıklama değil. CHP, vakti zamanı geldiğinde milleti yaşadığımız tek adam diktasına dayalı günlerden kurtaracak seçeneği vatandaşın önüne koyacak. Ülkeyi kuran ve ülkeye demokrasiyi armağan esen siyasal partiye yapılan iftiraların hepsi, milletin kendisine yapılmış demek. Hele ki, CHP'yi FETÖ ile ya da başka terör gruplarıyla ilişkilendirmeye çalışmak, kimsenin haddi değildir. MHP, oyun bozmadı, oyuna geldi" dedi.

OYUNU MİLLET BOZACAK

AK Parti'nin yanlış politikalarının Ortadoğu'yu cehenneme çevirdiğini savunan Akcagöz, 'Barzani'yi halay başı yapan AKP ile bugünkü MHP'nin el ele tutuşmasında bir anormallik görmüyorum. MHP, tabanına Tayyip Erdoğan'a oy verme çağrısı yaparken, Bahçeli'nin, Erdoğan için zamanında sarf ettiği sözleri de mutlaka hatırlatmalı. Dün başka, bugün başka. Tayyip Erdoğan ne söylüyorsa aynısını söylüyorlar. Farklı bir fikir ürettikleri yok. AKP'ye iltihak edin de, millet de kurtulsun. Partisini HDP'nin bile gerisinde bırakan Bahçeli'ye ve onun peşine takılıp gidenlere rağmen millet gereğini yapacak ve asıl büyük oyunu bozacaktır" diye konuştu.