Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza'da incelemelerde bulundu. Zeybek, "Bir kez daha gördük ki memlekette hizmet yok, vergi çok" dedi.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Havza'nın Dereköy, Şerifali, Kirenlik, Hacıbattal, Gidirli, Çiftlik mahalleleri ile Vezirköprü'nün İmircik Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Zeybek, "Yerleşim yerlerinin köy adlarının mahalle olarak değişmesi ile o yerlerin hizmet anlamında kalitesinin değişmediğini görüyoruz. Köylerimiz aynı, yollarımız aynı. Fakat değişen bir şey var. Su ve atık su, emlak, ruhsat gibi işlemlerden ücret alınmaya başlandı. Vatandaşın imece usulü getirdiği sulardan geçmişe dönük tahsilat yapıldığını görüyoruz. Bütünşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerimizde görsel anlamda olumlu bir değişiklik göremiyoruz. Bu durumda da vatandaşların isyanını ve köyünü terk ettiğini görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

ORTAK KULLANIM ALANLARI YOK EDİLDİ

Köylerin ortak kullanım alanlarının yok edildiğini savunan Zeybek, "Köylerin, önceden ortak kullanım alanları ve tüzel kişilikleri vardı. Köylerden göçen insanlarımız, köylerimizin daha yaşanılır olması için katkı yapar, köylülerin birlik beraberlik daha da pekişirdi. Şimdi tüm bu çalışmaları Büyükşehir Belediyesi sahiplendi. Köylerin ortak kullanım alanlarının her türlü tasarrufu belediyelere geçmiş oldu" diye konuştu.

BORÇ EN ÖNEMLİ SORUN

Vatandaşların, hayat pahalılığından ve borçlu olmalarından ötürü sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Zeybek, "Uzun süredir tek başına iktidarda olan AKP'nin yanlış politikaları sonucunda tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi. Vatandaşlarımız borç batağında. Çarenin CHP iktidarı ve projeleri olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Yaklaşan ilk seçimde sizlere sıkıntılı süreçleri yaşatan iktidara gereken dersi vereceğinize inanıyoruz" dedi.