Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nun düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun "Türkiye'deki ticaret durumu biraz sıkıntılı. Siftah yapamayan esnaflarımız, çarkını döndüremeyen sanayici ve yatırımcılarımız var" sözlerini değerlendirdi.

ESNAF KAN AĞLIYOR

Türkiye'nin, Murzioğlu'nun söylediği durumdan daha vahim bir halde olduğunu söyleyen Akcagöz, "Türkiye'nin ticaret durumu biraz değil, çok sıkıntılı. Cesur olun biraz. Cesur olun ve gerçekleri söyleyin. Esnaf, siftah yapamıyor değil, esnaf kan ağlıyor. Binlerce esnaf kepenk kapattı, kapatmaya da devam ediyor. Buna çare bulan, esnafa kulak veren yok. Murzioğlu, 'Çarkını döndüremeyen sanayici ve yatırımcılarımız var' diyor. Her daim gemisini yüzdürenler de var, milletin sırtından zengin olanlar da var. Ekonomik dengelerdeki eşitsizlik, ticarete de ister istemez yansıyor. Sanayici tabi zor durumda olacak. Yandaşsan iyisin, muhalifsen kötü. Hele bir muhalif söz edin, tehditler havada uçuşuyor. Milli gelirden vatandaşa düşen pay, her geçen sene daha da azalıyor. Millet ayın sonunu zor getiriyor. Esnaf, sigorta primini ödeyemez halde. Kiralar yüksek, iş yok. Milletin çilesi, artarak devam ediyor' dedi.

DOBRA OLUN

Murzioğlu'na çağrı yapan Akcagöz, 'Madem Türkiye'deki ticaret durumu sıkıntılı. Gelin destek verin, AKP hükümetinden kurtulalım. Bu kötü gidişatın tek sorumlusu hükümet. Sadece şikayet etmekle olmaz. Şikayet ettiğimiz kadar, bu durumdan kurtulmak için de çalışmak zorundayız. Bundan sonraki süreç, sadece bir siyasi parti tercihi meselesi değildir. Türkiye, önemli bir kavşağın hemen yakınındadır. Ticaret ve Sanayi odaları, üyelerinin sıkıntılarına kayıtsız kalamaz. Sıkıntı vardır deyip geçemez. Sıkıntı varsa sebebi nedir? Bunları ortaya koyup dökmek gerekir. O halde, ticaret odaları da korkusuz adımlar atmak zorundadır. Çıkın, gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlatın. Olaylara temas ederken, gerçeklerin kenarında dolaşmayın. Dobra olun. Vatandaşın beklediği de budur. Siz, tüccarları temsil ediyorsunuz. Tüccar bu durumdaysa, acaba vatandaş ne durumda? Bu soruların hepsinin yanıtı, devlet kurumlarının yayınladığı istatistiklerde. İflasa doğru sürükleniyoruz. Şimdi bir de savaş ekonomisi gündeme gelebilir ki, milletin çekeceği çok çile var demektir' diye konuştu.