Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yapılan iki otelin de kapalı olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan otel inşaatının yaklaşık 5 yıldır sürdüğünü hatırlatan Akcagöz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) ait otele ise hiçbir vatandaşın alınmadığını iddia etti.

KAPASİTE YETERLİ DEĞİL

Ladik'in kış turizmi için canlanmasını arzu ettiklerini ifade eden Akcagöz, "Her geçen sene, insanların bu bölgemize olan ilgisinin arttığını görmek, bize heyecan veriyor. Ancak, alt yapı sorununu çözmezseniz ve insanlar geldikleri bu bölgeden memnun ayrılmazsa, turistik açıdan gelenler mağdur edilirse, bunun sorumluluğu ağır olur. O nedenle, memnuniyet oldukça önemlidir. Ladik kayak merkezindeki tesisler yeterli mi, yetersiz mi, önce bunu masaya yatırmak gerekir. Görünen o ki, mevcut tesisler, vatandaşın ihtiyacını karışlayacak kapasitede değil. O halde, neden hala arzu edilen iyileştirme yapılmıyor diye sormak zorundayız. Bakanlığa ait bir otel var ve ne zaman biteceği, ne zaman hizmete açılacağı belli değil. Tek bir otelin vereceği hizmetle bu iş yürür mü?" diye konuştu.

REKTÖR BİLGİÇ'E SESLENDİ

Ladik Akdağ'ın Karadeniz Bölgesi'nin gözdesi olabileceğini kaydeden Akcagöz, "Bunun için çaba sarfetmek gerekir. Ancak böyle bir çabanın olmadığını görüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kış uykusunda. Bir de OMÜ'ye ait bir otel var ki, var mı yok mu belli değil. Şu ana dek kimin kullandığı, kimin yararlandığı belli değil. OMÜ'ye ait bu otelin, sadece kamu personeline tahsis edildiği söyleniyor. Doğru mu değil mi, Rektör Bilgiç'e sormak isterim. Hakikaten, OMÜ'ye ait bu oteli, personele mi tahsis ettiniz? Vatandaşın kullanımına kapalı olan bu otelin, ciddi bir tadilattan da geçtiği söyleniyor. Demek ki faal bir yapı. O halde, tam sezonun ortasındayız ve Samsun ve bölge halkı adına sormak istiyorum. Ne olacak bu Ladik kayak merkezinin hali? Samsun Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü; lütfen bu konuya duyarsız kalmasınlar. Böyle olursa, inanın Samsun kaybediyor. Buna izin vermeyin, Samsun'a yazık etmeyin" ifadelerini kullandı.