AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ve yönetim kurulu üyeleri, kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e iade-i ziyarette bulundu.

İlçe Başkanı Köksoy ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti iktidarları boyunca Türkiye'nin her alanda gelişme gösterdiğini ve dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirterek, Canik Belediyesi olarak Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları doğrultusunda şehrin gelişimi için çalıştıklarını söyledi.

FİZİKİ VE SOSYAL DÖNÜŞÜM

Bugüne kadar diğer kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi AK Parti teşkilatlarıyla da birlik ve beraberlik içerisinde uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti hükümetleri ile birlikte Türkiye hızlı bir değişim gösterdi. Bizler de yerel ölçekte yaptığımız çalışmalarla hükümetimizin Türkiye'yi kalkındırmasına katkıda bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde şehirleşme anlamında şehrimizde fiziki ve sosyal dönüşüm sağlıyoruz. Sürekli değişen ve gelişen bir şehir için çalışıyoruz' dedi.

ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI

Türkiye'nin hedeflerinin gerçekleşmesinde şehirlerin rolünün çok büyük olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi şehirlerimizin gelişimine de bağlıdır. Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Bu bakımdan, şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun şehrimizi daha yukarılara taşımak hepimizin görevidir. Eğitimden kültüre, turizmden modern yaşam alanlarına kadar birçok alanda yaptığımız yatırımlar şehrimizin, dolayısıyla ülkemizin gelişimine katkı sağlıyor" diye konuştu.

DOĞRU ANLAMALIYIZ

Şehirle alakalı hedefleri gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanı ve Türkiye'nin hedeflerinin doğru okunması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Genç, 'Türkiye'deki dönüşümü Samsun'da gerçekleştirmek zorundayız. Ancak liderini okuyamayanların bunu başarması mümkün değildir. Biz Canik Belediyesi olarak, sadece kültür, eğitim, spor, kentsel dönüşüm alanlarındaki fiziki yatırımlarla değil, düzenlediğimiz Yeni Türkiye Yolunda Konferansları ve gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Çalıştayı ve diğer projelerimizle hükümetimizin hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Şehir olarak sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yüküne omuz atmalıyız' şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Genç, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy'a belediyenin çıkardığı 'Geçmişten Günümüze Samsunspor' isimli kitabı hediye etti.