Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yavuzselim Mahallesi'nde okullarında başarılı olan ve karnelerini kendisine getiren Roman çocukları ödüllendirdi. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Roman çocuklarla bir araya gelen Başkan Genç, başarılı çocuklara hem başarı belgesi hem de hediyeler verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar'ın da katıldığı törende çocukların sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Genç, Roman vatandaşlar için Türkiye'ye örnek olacak dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE HALI SAHA

Yavuzselim Mahallesi'nde yaptıkları Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin bölgedeki halka önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Başkan Genç, "Yaptığımız çalışmalarla Roman vatandaşlarımızın kültürlerini geliştirerek, onlara daha iyi yaşam olanakları sunmayı amaçlıyoruz. Roman vatandaşlarımız için önemli hizmetler gerçekleştirdik. Güzel Evim Mutlu Geleceğim gibi fiziki dönüşümün yanında, kültür merkezini de hizmete sokarak sosyal dönüşümü de sağlıyoruz. Bu mahallemize kültür merkezinin yanında bir de halı saha yapıyoruz. Yakın zamanda orayı da kulübümüze devredeceğiz. Buradaki değişim ve dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak dönüşümdür" dedi.

EĞİTİM İMKANLARI ARTTI

Halkın mutluluğunun kendilerinin mutluluğu olduğunu belirten Başkan Genç, "Bizim inancımıza göre herkes eşittir. Roman vatandaşlarımız bizim rengimiz zenginliğimizdir. Bu anlayışla hizmet ediyoruz. Daha önce Yavuzselim Mahallemizde üniversiteye giden kişi sayısı parmakla gösterilecek kadar azdı. İlçemiz genelinde olduğu gibi bu bölgemizdeki okullarımızı da yeniledik ve yenilerini ekledik. Bugün Roman çocuklarımız da yaptığımız eğitim tesisleriyle geleceğe hazırlanıyor. Gençlerimizden isteğimiz eğitim, kültür, sanat, spor kurslarına katılmaları ve kendilerini geliştirmeleridir" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da, Canik'te daha önce eğitim imkanlarının daha az olduğuna dikkat çekerek, Başkan Genç'in eğitime verdiği destekler sayesinde ilçenin eğitimde ileri seviyeye geldiğini söyledi. Uzunlar, 'Roman çocuklarımızın daha çok okuması lazım ve Roman vatandaşlarımız arasından daha çok üniversite mezunu çıkması lazım. Hakim, savcı, doktor, mühendis gibi toplum önderlerinin Roman halkımızdan çıkması gerekir. Bizim bütün gayretimiz bu yönde' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde bulunan Canik Müzik Okulu öğrencilerinin sunduğu müzik gösterisi büyük beğeni topladı. Programın sonunda Başkan Genç, okullarında başarılı olan öğrencilere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. Başkan Genç, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.