Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun İl Temsilciliği, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i ziyaret etti. KADEM Samsun İl Temsilcisi Meral Kıvırcı, Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Tuba Rana Antep ve yönetim kurulu üyesi Zübeyde Semiz, ziyarette KADEM Samsun İl Temsilciği çalışmaları hakkında Başkan Şahin'e bilgi verdi.

KADINLAR İÇİN VARIZ

Kıvırcı, KADEM'in misyonunun kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlamak olduğunu ifade etti.

KADINLARIN YERİ AYRI

Anadolu kültüründe kadınların yerinin ayrı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Kadınlarımızın güçlü olması, toplum içerisinde kendini yetiştirmesi her alanda varlığını göstermesi gerekir. Bizler bu anlamda üzerimize düşen görevi her zaman yapıyoruz ve yapmayı da sürdüreceğiz. Kadınlarımız sadece anne olarak ve evin içinde değil; iş, siyaset ve toplumsal hayatımızda da çok önemli bir role sahiptir. Bu yönleriyle de üreten insanlardır. Ekonomik ve kültürel kalkınma ancak başarılı, ileri görüşlü, entelektüel ve en önemlisi mutlu kadınlarla sağlanabilir. Bafra Belediyesi olarak kadınlarımızın mutluluğu için bizler de imkan sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

BOYNUMUZUN BORCU

Kadınların bir arada olduğu, ailenin desteklendiği yaşam alanı BAKDEM projesinin de örnek gösterildiğini ifade eden Başkan Şahin, "Kadınlarımıza özel ücretsiz sağlıklı yaşam etkinliği düzenledik. Haftanın 3 günü 200 kadın, uzman eğiticimiz eşliğinde bu etkinliğe katılıyor. Kadınlarımız için kaymakamlığımız, ticaret odamız ve belediyemizin işbirliği ile güzel bir çalışmaya imza attık. Kadın Emek Pazarı'nı düzenleyerek, hemşehrilerimizin buradan alışveriş yapmalarını sağladık. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık anlayışımız devam edecek. Bu anlamda KADEM gibi önemli görevleri üstlenen ve hedefleri büyük olan dernek ve sivil toplum kuruluşlarımızı desteklemek boynumuzun borcu. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.