CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Bafra ve Ayvacık belediyelerinde başkan ve müdürlerin birinci derecede yakınlarını taşeron işçi olarak belediyede işe alarak, kadro almalarını sağladıkları iddiaları hakkında konuştu. İddiaların oldukça sarsıcı olduğunu ve bu konuda yetkililerin derhal açıklama yapması gerektiğini ifade eden Akcagöz, "Millet işsizlikten, çaresizlikten kendisini yakar hale gelmiş, AKP'li belediyelerin kapıları yandaşlara sonuna kadar açık. Yazık bu millete" dedi.

CEVAP VERSİNLER

Belediyelerde yaşandığı iddia edilen akraba kadrolaşmasının, liyakatın yerini aldığını belirten Akcagöz, "Kamu görevlerinde liyakat yerine yandaşlık, akrabalık esas alınırsa, artık çürüme başlamış demektir. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in iki yeğeni de belediyede çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Buna çıkıp derhal cevap versinler. Yine aynı belediyenin yazı işleri müdürünün kızının, önce taşeron olarak işe alınıp, daha sonra özel kalem kadrosunda gösterilerek memur yapıldığı doğru mu? Hükümetin, taşeron düzenlemesini kimin için yaptığı belli oldu" diye konuştu.

BU KADARINA PES

Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Görüyoruz ki Ayvacık Belediyesi'nde de akraba kadrolaşması var. Şayet iddialar doğruysa, Belediye Başkanı Mustafa Belur'un ağabeyi ve yeğeni de belediyede çalıştırılmış. Yine bir yakın akraba kızı da belediyeden kadro olarak başka bir yere tayin edilmiş. Sağa bakıyorsunuz akraba, sola bakıyorsunuz akraba. Şoför akraba, çaycı akraba. Bu millet, sizin akrabalarınızdan mı ibaret? Bu kadarına da pes. İşe aldığınız akrabalarınız, taşeron uygulaması ile kadro alacaklar öyle mi? Millet tüm bu olan bitenleri görsün istiyorum."