Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçeyi 2023 yılına hazırladıklarını ifade etti. Şahin, "5 ana hedefe yönelik 10 önemli projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, "Bir kısmını başladığımız ve bir kısmının hazırlıklarını da kısa bir süre sonra tamamlayacağım 10 projemiz bulunuyor. Bu 10 hizmetimiz sağlık, eğitim, dezavantajlı kesimler, sosyal hayat, bilgi, turizm, tarım ve istihdam alanlarında olacak" dedi.

HEDEF 2023

Bafra için ortak akılla 5 ana hedef belirlediklerini ifade eden Başkan Şahin, "Bu hedeflerimiz ile Baframızı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılına hazırlıyoruz. 2023 yılında Karma ve Medikal Organize Sanayi Bölgesi'ni tamamlayacağız. Sanayi, Yeni Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Sera OSB ve Tarım Tekno Park ile tarım, Bafra Kızılırmak Üniversitesi ile üniversite, turizm alt yapısını tamamlayarak turizm şehri olacağız. Sosyal donatılarımız, Kızılırmak Sedde projesi, ulaşım, yeni otogar, kültür merkezi, BAKDEM, kent ormanları ve yeni yeşil alanları ile kentleşme hedefine tamamen ulaşmış bir şehir haline geleceğiz. Bu konularda önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

10 YENİ PROJE HAZIR

Hazırladıkları 10 yeni proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Bu proje ve hizmetler ile yaşlılarımıza, kadın kardeşlerimize, çiftçilerimize, öğrencilerimize, engellilerimize ve meslek sahibi olmak isteyen insanlarımıza önemli katkılar sağlayacak. 10 proje ve hizmetimiz içerisinde bulunan kent ormanları toplumlara estetik, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik fayda sağlıyor. Bunu ilçemize kazandıracağız. Bu ilk çalışmamızdan sonra ise daha kapsamlı kent ormanı uygulamalarını yaygınlaştırarak gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Kent ormanı kurma çalışmalarımıza başladık. Bafra Kent ormanı ile sosyal hayatımıza doğanın imzasını atacağız" ifadelerine yer verdi.

BİLGİ VE TEKNOLOJİ EVİ

Ülkenin geleceği için teknolojik yatırımlara devam edeceklerine dikkat çeken Başkan Şahin, "Hazırlıkları bitmek üzere olan başka bir hizmetimiz ise Bilgi ve Teknoloji Evi'dir. Bu merkezi, sokağın olumsuz ortamından çocuklarımızı güvenli ve kontrollü bir ortamda, ders çalışmalarını, kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını, boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için kuruyoruz" dedi.

KIRSAL KALKINMA MERKEZİ

Başkan Şahin, tarıma ve çiftçilere yönelik desteklerinin artarak devam ettiğini dile getirerek, "Yeni mahalle olan köylerde faaliyetleri yürütmek ekonomik, sosyal ve kültürel koşulları iyileştirmek amacıyla Bafra Belediyesi Kırsal Kalkınma Merkezi kuracağız. Bu merkezimiz aynı zamanda önümüze hedef olarak koyduğumuz Bafra Tarım Tekno Parkımızın da altyapısını oluşturacak. Kısacası tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin kazancını artırmaya katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

TURİZM ENFORMASYON OFİSİ

Turizmde her zaman iddialı olduğunu dile getiren Şahin, "İlçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin edebilecekleri Bafra Belediyesi Turizm Enformasyon Ofisi kuruyoruz. Baframızı dünya tanıyacak" dedi.

KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ

Kadınlara yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini belirten Şahin, "Kadın kardeşlerimiz için sağlıklı yaşam etkinliği kapsamında eski kapalı spor salonumuzda haftanın belirli gün ve saatlerinde ücretsiz programlar uygulayacağız. Yapılacak bu etkinliğimiz, sağlıklı yaşamımıza önemli katkılar yapacak. Şu anda 200'den fazla hanım kardeşimiz bu etkinliğe müracaat etti" dedi.

SANATA TAM DESTEK

Bafra Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından tiyatro alanında 40, bağlamada 70, kemanda 20, gitarda 42, şan derslerinde ise 20 olmak üzere 192 kişiye eğitim verildiğini kaydeden Şahin, "Bu eğitimler usta öğreticiler tarafından yapılıyor. Her geçen gün başvuru sayısı artıyor. Baframızın tarihine baktığımızda ilçemiz kültür ve sanat şehriydi. Zamanla bu azaldı. Şimdi yeniden canlanıyoruz" diye konuştu.

ENGELLİLER YAŞAMIN HER ALANINDA

'Engelsiz Bafra' sloganıyla hareket ettiklerine dikkat çeken Şahin, "Engelleri birlikte aşacağız. Bu nedenle Bafra Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezimiz hizmete girecek ve engelsiz Bafra için engelli ulaşım aracı alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

GENÇLERİN MESLEĞİ ELİNDE

Başkan Şahin, Bafra Belediyesi Meslek kurslarını çok önemsediklerini dile getirerek, "BAMEK ile gençlerimizin meslekleri ellerinde olacak. BAMEK'te aşçılık, pastacılık, doğalgaz tesisatçılığı, medikal aletler, kaynakçılık, grafik-tasarım, yabancı dil, ön muhasebe, bilgisayar operatörlüğü gibi önemli ve iş imkanı yüksek olan alanlarda eğitim verileceğiz" dedi.

İKİNCİ BAHAR LOKALİ

İnşaatına başlanan İkinci Bahar lokalini de önemsediklerini belirten Başkan Şahin, "Yaşlılarımızın faydalanacağı İkinci Bahar Lokali'nin çalışmaları tamamlandı. Buradan 65 yaş üstü emekli ve yaşlılarımız yararlanacak" ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYET MEYDANI YENİLEME

Cumhuriyet Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, şu ifadelere yer verdi: "Baskı beton yol ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız hemşerilerimiz tarafından takdir ediliyor. Ayrıca, çalışmalarımızda engellilerimizi düşünerek hareket ediyoruz. Belediye Caddemiz ve Kadı Çeşmesi istikametinde çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalarımız Alaçam, Yaşar Doğu ve Tekel caddemizde devam edecek ve ilçemizin pek çok yerinde bunu yaygınlaştıracağız. Baskı beton, yol ve kaldırım çalışmalarımız 2018 ve 2019 yıllarında da kesintisiz devam edecek. Birçok kez bitkilendirme ve çiçeklendirme çalışmaları yaptığımız fakat kapsamlı bir yenilemenin olmadığı Cumhuriyet Meydanımızı tamamen yeniledik."