Öğretmenevinde yapılan toplantıya mahalle muhtarları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile daire müdürleri katıldı. İlçe genel güvenliği ile ilgili yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, sorunları tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen huzur toplantısında Emniyet Müdürü Hikmet Demirci ve Jandarma Komutanı yüzbaşı Yusuf Karadeniz sorumluluk alanları ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Emniyet Müdürü Demirci, 'İlçe merkezinde bulunan lise ve ana okullarında öğrenim gören öğrencilere 46 seminer verildi. Seminerlerde, 3 bin 305 öğrenciye, çocuklara cinsel istismar, hırsızlık, hakaret, tehdit, meşru müdafaa, trafik konularında bilgilendirme yapıldı. Okullarda yaptığımız aile birliği toplantılarında bin 358 öğrenci velisine uyuşturucu ve madde bağımlılığı, 155 polis imdat, telefon dolandırıcılığı, çocuk güvenliği konularında sunun yapılarak veliler bilgilendirildi. Bina ve apartman güvenliği ile ilgilide 159 apartmana afiş yapıştırıldı. İlçe merkezinde 357 iş yeri ziyaret edilerek iş yerinde çalışan 568 kişiye iş yeri güvenliği, dolandırıcılık, sahte para hırsızlığı konularında bilgilendirme yapıldı. Boğulma ve terör konularında vatandaşlara 287 broşür dağıtılırken, halkın yoğun olduğu yerlere de afişler asıldı. Toplum destekli faaliyetler kapsamında da 4 bin 552 vatandaşla görüşülerek 9 bin 235 broşür dağıtıldı' dedi.
İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Yusuf Karadeniz yaptığı sunumda 2017 yılında meydana gelen konular hakkında bilgi aktardı.
Belediye Başkanı Şahin yaptığı konuşmada, 'İlçe merkezinde daha önce 180'in üzerinde polis memuru ile görev yapılırken son gelişen olaylar dolayısıyla bu sayı 130 emniyet personele düştü. Sayımız az olmasına rağmen emniyet personelimiz ve jandarmamız cansiperane çalışmalarını sürdürüyor. Son zamanlarda özellikle Bafra'da uyuşturucu ile yapılan mücadele ile hissedilebir bir azalma oldu. Muhtarlarımıza da bu konularda çok iş düşüyor. Asayiş konularında güvenlik güçlerimize destek vererek daha huzurlu bir Bafra'ya el birliği ile kavuşabiliriz' ifadelerini kullandı.
Kaymakam Ali Fuat Türkel ise konuşmasında şunları kaydetti: 'Gençlerimizin sağlığı için zararlı madde kullanımında mücadele edeceğiz. Mahalle muhtarları mahallelerine sahip çıksınlar. Apartman yöneticileri, okulda öğretmenler, öğrenciler, okul çevrelerinin güvenliği, metruk binalar muhtarlarımız buraların sahibi olsun. Kapalı mekanlarda sigara içilmesi ile verilen cezaları alt sınırdan en üst seviyeye çıkartacağız. Umuma kapalı mekanlarda sigara içilmesi konusunda denetimlerimizi arttıracağız. Jandarmamızla, polisimizle az sayıda da olsa görevimizi yapmaya çalışacağız. Düzeni bozacak her türlü ahlaksızlıkla, her türlü olayla mücadele edeceğiz. Sizlerden mahallelerinize sahip olmanızı istiyorum.'
Toplantıya ayrıca Emniyet Amiri Murat Öner, komiserler, mahalle muhtarları ile daire müdürleri katıldı. Toplantı sonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yemek verildi.

Bafra’da asayiş ve huzur toplantısı