Terme Belediyesi, başıboş ve sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu kapsamında geçici hayvan bakımevi hizmetini sürdürüyor.

Küpesiz sokak hayvanları, Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından özel araç ile toplandıktan sonra geçici hayvan barınağına getiriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına transfer edilmeden önce geçici hayvan barınağına yerleştirilen sokak hayvanları, burada en fazla 3 gün konaklıyor.

Yem ve su ihtiyaçları karşılanan sokak hayvanları daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına transfer ediliyor. Burada rehabilite edilen sokak hayvanları, daha sonra Terme Belediyesi tarafından barınaktan alınarak doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.

Geçici hayvan barınağı alanında yavru köpek, yetişkin köpek ve kediler için özel alanlar bulunuyor. Vatandaşlar tarafından sokağa bırakılmış, terk edilmiş ve yardıma muhtaç durumda kalan sokak hayvanları geçici hayvan barınağına getirilerek burada veterinerler tarafından ilk bakımları yapılıyor.

Özellikle kış aylarında sokaklarda yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanların barınakta yiyecek ihtiyaçları da karşılanıyor.

İlçede geçen yıl yaklaşık bin sokak hayvanına yardım eli uzatan Terme Belediyesi, köpek, kedi, at, eşek gibi sahipleri tarafından sokağa terk edilmiş hayvanların yanı sıra doğal yaşam alanında yaralı halde bulunan karaca, kuğu, şahin gibi hayvanlar için de aynı hizmeti uyguluyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sokak hayvanları ile aynı yaşam alanlarını paylaştıklarını, onların da Allah tarafından yaratılan canlılar olduğuna dikkati çekerek, "İlçemizde sokak hayvanları için her türlü çalışmayı yürüyoruz. Çeşitli noktalara mamamatik yerleştirdik. Bizim için her canlının özel bir yeri var. Bizler de o canlılara gerekli şefkat elini uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.