CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrin Operasyonu'nda Türk askeriyle birlikte hareket eden Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) Kuvayı Milliye benzetmesi yapmasının abesle iştigal olduğunu söyledi.

ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ

Kuvayı Milliye'nin namus ve vatan savunması demek olduğunu kaydeden Akcagöz, "ÖSO ile Kuvayı Milliye'yi bir tutmak abesle iştigal. Yakıştırma ciddi anlamda çirkin. Kuvayı Milliye bizim şanlı tarihimiz. ÖSO, eli kanlı bir terör örgütü. İnternette kısa bir araştırma yaptığınızda insanları nasıl katlettiklerini görebilirsiniz. Bunu tertemiz vatan savunması yapan insanlarla bir tutmanın alemi yok. Bu yakıştırmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Şu anda ÖSO ile işbirliği yapıyoruz. Kendilerine 'Özgür Suriye Ordusu' diyen bir avuç insan Afrin Operasyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri ile ittifak halinde bir savaş içerisinde. Yarın nasıl denetlenecekler? Bu adamlar TSK içerisinde ve disiplininde bir unsur değil. Dolayısıyla ileride başımıza sıkıntı olacağını şimdiden söylemek mümkün. Kendi açıklamalarından biliyoruz, cihat yapmak için ortaya çıkmış islamcı bir grup" diye konuştu.

ÖSO SORUN YAŞATABİLİR

ÖSO'nun gelecekte Türkiye için problem oluşturabilecek bir yapı olduğunu ifade eden Akcagöz, "Maalesef Türkiye bu çirkin döneme geldi. Bugün Ortadoğu kan gölüne dönüyse, Suriye cadı kazanıysa bu Amerika'nın Türkiye'yi de içine çekmek istediği projenin sonucu. Kendimizi bu cehennemden çıkarmak için debeleniyoruz. ÖSO bugün yanımızda görünüyor ama yarın sırtımızı dönebilecek miyiz herkes bunu iyi düşünsün" dedi.

Zerrin SOMUNCU