İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrin Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri ile beraber hareket eden Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) Kuvayı Milliye'ye benzetmesinin doğru bir ifade olmadığını söyledi.

NE İDÜĞÜ BELİRSİZ YAPI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın benzetmesini dil sürçmesi olarak kabul ettiklerini kaydeden Süslü, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da anlatmak istediğinin o olmadığına inanmak istiyoruz. Amerika'nın güdümünde kurulmuş, Suriye'nin rejimine karşı gelmiş ne idüğü belirsiz bir yapının, Kuvayı Milliye gibi Türk milletinin tarih sahnesinden silinmesini engelleyen bir yapıya benzetilmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

'GAZA GETİRİLMİŞ' PARALI ASKERLER

ÖSO'ya 'Müttefik' denilmesinin de yanlış bir ifade olduğunu söyleyen Süslü, "ÖSO, bizim ve birilerinin kullandığı paralı askerler. Suriye rejiminin yıkılması için dizayn edilip beslenmiş, kaba tabirle 'gaza getirilmiş' bir yapı. Amerika'yla birlikte kurulduğunu Tayyip Bey söyledi. PYD'yi de Türkiye, Amerika'yla birlikte o topraklara soktu. Amerika PYD'ye binlerce TIR silah yardımı yaptı. Şimdi PYD düşmanımız olduysa, yarın ÖSO da karşımıza çıkabilir. Maalesef böyle bir şeyle karşılaşırsak, bu sefer de 'ÖSO bizi kandırdı, aldatıldık' ifadesinin bize çıkaracağı fatura çok ağır olur. Olası bir saf değişikliğinde Türk ordusu ciddi anlamda şehit verir. Bunun da hesabını hiç kimse ödeyemez, 'Aldatıldık' diyerek bu işin içinden çıkamazlar. Hesabı çok ağır olur, biz de bunun hesabını çok ağır sorarız" dedi.

Zerrin SOMUNCU