Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36. Olağan Kurultayı ''Adalet ve Cesaret Kurultayı'' adı altında 3-4 şubat tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda düzenleniyor. CHP Samsun İl Teşkilatı ve Samsun teşkilatı delegeleriyse kurultay için Ankara'da hazır bulunuyor. Kurultayın divan başkanlığını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yapıyor.

İMZA KRİZİ

Kurultayın ilk gününde imza tartışması yaşandı. 48 delegenin her iki adaya da imza attığı iddiasının incelenmesi sonrası Kılıçdaroğlu'nun talebiyle Muharrem İnce'nin de adaylığı kabul edildi. Muharrem İnce ise yaptığı açıklamada, "Ben lütüfla aday olmam. Delegenin takdiriyle aday olurum" dedi. Daha sonra mükerrer oy kullandığı iddia edilen delegelere tek tek sorularak sorun çözüldü. Divan heyeti, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığını kabul etti.

DUVARLARI YIKACAĞIZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden önce parti devletine dönüştüğünü ifade ederek, "Bu düzeni yıkmak bizim boynumuzun borcudur. Bu düzeni yıkmak Kuvay-ı Milliyecilerin namus borcudur. Adalet yürüyüşünün milyonların özlemi olduğunu gördük. Bu kurultayla o duvarı yıkacağız. Onların duvarları bize vız gelir. Bizden çekiniyorlar korkuyorlar. Korkmakta da haklılar. Çünkü sözümüzü açıkça dile getiriyoruz. Açıkça onlara ve feriştahlarına meydan okuyoruz. Sonuç, bu kurultayda binler bir aradayız. Bize ne görev düşüyor diye soracaksınız. Sizlere çok büyük görevler düşüyor. Her birinize tek tek görev vereceğim. Bunların arkasında onurlu kapı gibi duracaksınız. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var" diye konuştu.

PARTİDEN MEMNUN DEĞİLİM

Kurultayın diğer adayı Muharrem İnce ise, partinin durumundan memnun olmadığını belirterek. "Bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben memnun değilim ve itiraz ediyorum. Cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. 2 seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan tekrar aday olamayacak. Genel başkanının nasıl geleceği belli ama gideceği belli değil tüzükte. Sayın genel başkanı seviyoruz ama cumhuriyeti daha çok seviyoruz. Onun sarayını başına yıkacak bir yenilenmeye ihtiyacı var" dedi.

Saat 21.00 sularında başlaşan oylama, gece geç saatlere kadar sürdü.