Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısına başlayacak olan öğrenci ve eğitimcilere başarı diledi.

Yarı yıl tatilinin sona ermesiyle yeni bir heyecan olduğunu belirten Başkan Genç, eğitime yaptıkları yatırımlarla, okullarda kaliteyi yükselttiklerini ifade ederek, "Bizim için eğitim denilince akan sular durur. Yaptığımız eğitim yatırımlarıyla sadece ilçemizi değil, Samsun'u da eğitimde daha ileriye taşıyoruz" dedi.

EĞİTİME 200 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolunun eğitimden geçtiğine işaret eden Başkan Genç, "Eğitime bugüne kadar fiziki, teknolojik, arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Eğitim yuvası sayısını 7'den 42'ye yükselttik. Bunların ötesinde çocuk ve gençlerimiz için onları daha donanımlı bireyler haline getirecek eğitim, kültür, sanat ve spor yatırımları yaptık. Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde rahmetli annem adına yaptırdığım Ayşe Genç Anaokulu da hizmete girecek. Amacımız şehrimizi eğitimde üst seviyede olan bir şehir yapmaktır" diye konuştu.

SAĞLAM EĞİTİM, SAĞLAM GELECEK

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, şunları söyledi: "Kalkınmanın temel unsuru eğitimdir. Bu bilinçle geleceğimiz olan yavrularımıza daha iyi şartlarda eğitim imkanı sunmak için çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı bir ikinci dönem dilerim."