AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, İl Başkan Yardımcısı Hakan Ay ile birlikte Madeni Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Eyüp Aydın ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti.
Kurt, Gülsan Sanayi Sitesi'nin er ya da geç taşınacağını, bu nedenle odanın kendi üyeleri için yer arayışına girmesi gerektiğini ifade ederek, "Kamulaştırma maliyeti şehre yük olmamalı. Oda olarak üyeleriniz ve sizin iş kolunuz için çalışmalara başlayın. Güzel bir dosya hazırlayın. Size ne kadar alan gerekiyor, bu alanın içinde ne gibi sosyal donatılar gerekiyor. Ne kadar üyeniz yeni alana gelmek istiyor. Siz bu hazırlığı yapın, ben de size her türlü desteği veririm' dedi.

ER YA DA GEÇ TAŞINACAK

Çözüm odaklı çalışmak gerektiğini ifade eden Kurt, "Siyasetçinin işi çözüm üretmek. Gülsan Sanayi Sitesi er ya da geç taşınacak. Önce bunu kabul etmek lazım. Buradaki insanlara gidin başınızın çaresine bakın da denemez. Konun muhatapları biraraya gelir ve çözüm bulunur. Siz iyi niyetinizi ortaya koyun, dosyanızı hazırlayın. İşe bir yerden başlamak lazım" diye konuştu.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın ise bin 450 üyelerinin olduğunu bunlardan 526'sının o bölgede faaliyet gösterdiğini dile getirerek, "Bizim de bu alanda kalalım diye bir ısrarımız yok. Çözümsüzlüğün bir parçası olmak istemiyoruz. Çözümü oturup hep birlikte bulalım. Bu kadar çok iş yerinin yapılacağı arsayı oda olarak gidip bizim bulmamız imkansız. Bize alternatif alanlar gösterilmeli. Biz çözümsüzlüğün değil, çözümün parçası olmak istiyoruz' diye konuştu.