İki gün süren CHP 36. Olağan Kurultayı hakkında değerlendirme yapan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçildiğini belirterek, 52 kişinin seçildiği Parti Meclisi için 488 kişinin aday olmasına dikkat çekti. Bunun görülmemiş bir olay olduğunu ifade eden Zeybek, demokrasi şöleni yaşandığını dile getirdi.

ÖZGÜR YAPI OLDUĞU İÇİN FARKLI SESLER VAR

Kurultayın ilk gününde yaşanan gerginliğin normal olduğunu dile getiren Zeybek, özgürlüklerin olduğu, demokratik yapıların oluştuğu, aslında insanın olduğu yerde bu tarz şeylerin yaşanabileceğini kaydetti. Zeybek, "Herkes aynı fikirde, aynı istikamette değil. İnsanlar bazen yaptıklarından bazen de yapamadıklarından dolayı pişmanlık duyarlar. Diktacı ve baskıcı bir seçim olsaydı bunların zaten hiçbiri yaşanmazdı, her şey bir kalıpta devam eder, hiçbir yerden farklı bir ses gelmezdi. Aslında kurultayımızda özgür bir yapı olduğu için farklı sesler çıkıyor' ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN GÖZÜ KULAĞI CHP'DE

CHP'nin bir kitle partisi olduğunu kaydeden Zeybek, Parti Meclisi için yoğun bir adaylık başvurusunun yapıldığını ve bunun önemli bir şey olduğunu vurguladı. Zeybek, 'Bu kadar geniş bir yelpazeye hitap eden bir CHP var. 500'e yakın kişi Parti Meclisi için aday oldu, böyle bir şey hiç görülmemiş, işte bu yarış CHP'de var. Bu demokrasinin bir göstergesi. Bu kadroların ülkenin yönetimine el koyacağını düşünüyorum. Cumhuriyet değerlerine saldıran yapının, yok edileceğini düşünüyorum. Ayrıca sürekli telefonlar geliyor, vatandaşlarımız kurultayı yakinen takip ediyor, insanların gözü kulağı CHP'de, bunların hepsi umut verici' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL