Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canikli muhtarlarla bir araya geldi. Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç ile başkan yardımcılarının da yer aldığı toplantıda, ilçe genelinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi. Başkan Genç, Türkiye'nin mücadelesine çok çalışarak destek olunabileceğini söyledi. Şehitlere dua edilerek başlayan toplantıda konuşan Başkan Genç, Türkiye'nin, sınırları içinde ve dışında adeta yeni bir istiklal harbi verdiğine işaret ederek, şehitlere olan borcun çok çalışarak ödenebileceğini söyledi.

GELECEK MÜCADELESİ

Dünyanın, 3. bin yılın en önemli terör mücadelesini yaşadığını belirten Başkan Genç, "Hepimiz bu aziz milletin oylarıyla geldik. Yaşanan olayları doğru okuyarak hizmet vereceğimiz bir dönemden geçiyoruz. Başkomutan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye önemli bir sınav vermektedir. Bu mücadele geleceğimizle ilgili bir mücadeledir. Karşımızda terörü besleyen güçler vardır. 81 milyon insanımızın güvenliği için, Suriye topraklarının bütün olarak korunması ve mülteci kardeşlerimizin yurtlarına dönerek rahatça yaşayabilmesi içindir" dedi.

VEFA BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ

Türkiye'nin artık kendi silahını üretir pozisyonuna yükseldiğini de ifade eden Başkan Genç, "Türkiyemiz, büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinde. Ancak bu değişim ve dönüşüm süreci devam ederken, Türkiye, sınırları içinde ve dışında adeta yeni bir istiklal harbi veriyor. Bugün karlı dağların sarp tepelerindeki mağaralarda PKK'lı teröristleri arayan, Afrin'i teröristlerden kurtarmaya çalışan güvenlik güçlerimiz bizden dua ile birlikte ülkemizin kalkınması ve büyümesi için çalışmamızı bekliyor. Şunu unutmayalım ki, şehitlere ve gazilere vefa borcumuzun ödenmesi en doğru ve güzel yol çalışmaktır" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN YÜKÜNE OMUZ VERMELİYİZ

Herkesin milli düşünmesi ve Türkiye'nin yüküne omuz vermesi gerektiğini dile getiren Başkan Genç, "Millî seferberlik, 'eline silahını al, sokağa çık' değildir. Milli seferberlik, biçim için çalışmaktır, daha çok çalışmaktır. Türkiye'nin ve şehrimizin gelişimine yönelik hepimize çok önemli görevler düşüyor. Ancak çalışarak devletimizle aynı safta yer alabiliriz. Bugün devletimiz sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütleriyle nasıl bir mücadele içindeyse, yöneticiler ve vatandaşlar olarak biz de ülkemize ve milletimize yönelen saldırılar karşısında da aynı kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz. Ülkesini ve milletini savunmak için, en kıymetli varlığını, canını ortaya koyan yiğitlere, bizler de çalışarak örnek olmalıyız" ifadelerini kullandı.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Bugüne kadar ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç de, "Muhtarlar olarak başkanımızla sık sık bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Sayın başkanımızla ne zaman istesek bir araya gelebiliyoruz. Başkanımızın muhtarları önemsemesi ve eksiklikleri koordine içerisinde birlikte çözmemiz örnek teşkil ediyor. Bu bakımdan muhtarlar olarak kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Toplantının sonunda ise Başkan Genç, tek tek muhtarları dinleyerek, istek ve önerileri not aldı.