CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, belediye meclis üyeleri ve Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci'nin de katıldığı toplantıda Atakum Belediyesi'nde denetleme komisyonunun çalıştırılmadığını öne sürdü.

EMRİ KİM VERDİ?

Denetleme Komisyonu'nun, çalışmalarına başlamadan bir gün önce çalışma sürelerinin bir tutanakla kısıtlandığını belirten Akcagöz, "Bu kanuna aykırı bir durum. Denetleme komisyonunun çalışma saatinin kısıtlanması kanuna aykırı. Üstelik bu kısıtlamadan belediye meclis üyemizin haberi yok. 45 gün çalışacak olan çalışma süresini kısıtlanamaz. Bu komisyona görev yaptırmamak anlamına gelir. Komisyon çalışması saat 10:00-12:00 arası olarak belirlense de saat 11:30'da bu toplantıya ayrılan salonun kapalı olduğunu görüyoruz. Komisyonun toplantı yapılacağı tarihten bir gün önce süre belirlenmesiyle ilgili imzalanan tutanağın emrini kim verdi? Süre kısıtlamadaki amaç nedir? İstediğimiz evraklar henüz elimize ulaşmadı. Bir güç Atakum Belediyesi'ni denetlettirmiyor" diye konuştu.

10 BİN BELGE İSTENDİ

Atakum Belediyesi'nin 2017 yılı çalışmalarına dair denetleme yapmak için 10 bine yakın belge istediklerini kaydeden Akcagöz, "Günde 2 saat çalışmayla bu belgeler asla incelenmez. Yangından mal kaçırır gibi Atakum Belediyesi'ni denetlemeden uzak tutmak için ortaya atılan bir uygulama ama denetlemeden kaçamayacaklar. Atakum Belediyesi denetim komisyonunun çalıştırılmadığını iddia ediyoruz, onlar da komisyonu bizim çalıştırmadığımızı söylüyor. Gerçeğin ne olduğunu ortaya çıkarmak için komisyon toplantılarının kameralarla kayıt altına alınmasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

HAKKINI ARASIN

CHP'li komisyon üyesinin, diğer üyelere hakaret ve tehdit ettiği iddialarını da değerlendiren Akcagöz, "Kadın meclis üyesine çağrı yapıyorum. Eğer baskıya ve tehdide gerçekten uğradıysa hakkını mutlaka arasın, Cumhuriyet Savcılığı orada. Eğer böyle bir şey yoksa da iddialar üzerinde kalacaksa, biz de yasal hakkımızı arayacağız" dedi.

Zerrin SOMUNCU