Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral ve Yönetim Kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Başkan Oral ve diğer oda yöneticileriyle sohbet eden Başkan Genç, Kuzey Yıldızı, Mavi-Yeşil, Güzel Evim Mutlu Geleceğim gibi fiziki dönüşüm sağlayan projelerin yanında hanım konakları, aile okulları, sıbyan mektepleri, tiyatro ve müzik okulları gibi yatırımlarla süslenen Canik'te, şehirsel dönüşümle birlikte sosyal ve toplumsal dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

KENT DEĞİL, ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ

Kent ile şehrin birbirinden çok farklı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Kent ile şehir birbirinden çok farklıdır. Sadece beton binalar yaparak bir şehri imar edemezsiniz. Bu şekilde sadece kent oluşturursunuz, ama bir şehir, bir medeniyet inşa edemezsiniz. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Biz de bu anlayışımıza bağlı olarak medeniyetin özünü oluşturan şehrin sosyal, kültürel ve mekansal olarak daha yaşanılır kılınması için çalışıyoruz. Kent değil, şehir inşa ediyoruz" dedi.

KONUTLARIN DEĞERİ ARTTI

İnsan ile şehir arasında sıkı bir münasebet olduğuna işaret eden Başkan Genç, "İnsan bozulursa, şehir bozulur. Her anlamda sağlıklı insan, sağlıklı şehir demektir. Eğer bir şehir gelişecekse, değişimin içine kültürü, aileyi, ahlakı da koymalıyız. Bu nedenle özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için gençlik merkezleri, eğitim tesisleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi yatırımlar yapıyoruz. Fiziki anlamda yaptığımız kentsel dönüşüm projeleriyle ilçemizin nüfusu yüzde 52 arttı. Bunun yanında konutların değeri arttı" diye konuştu.

ŞEHİRLER DEĞİŞİMİ YAKALAMALI

Dünyanın baş döndüren bir hızla değiştiğini ve artık şehirlerin yarıştığını vurgulayan Başkan Genç, "Dolayısıyla dünyada yaşanan değişimi şehirlerimizde de yakalamalıyız. Eğer doğru bir dönüşümü sağlayamazsak sadece şehirleri değil, geleceğimizi de kaybederiz. Bunu sağlamamız için insanı merkeze koyan şehir planlarına ihtiyacımız var. Mekansal planlamanın yanı sıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Planlı bir şehrin değeri de yüksek olur ve yaşam kalitesi yüksek tercih edilen bir şehir haline gelir" ifadelerini kullandı.