Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu ile Yönetim Kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Başkan Muştu ve kulüp yöneticileriyle sohbet eden Başkan Genç'e sürpriz özel bir hediye sunuldu. Kulüp Başkanı Ahmet Muştu, Başkan Genç'e kayı boyu erkeklerinin giydiği ve Diriliş Ertuğrul diziyle yeniden gündeme gelen alp kıyafeti ve börk hediye etti. Kendisine verilen alp kıyafeti ve börkü giyen Başkan Genç, geleceğe yürürken geçmişin asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

TARİHİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ

"Bir geçmiş hafızanız yoksa geleceğiniz yoktur" diyen Başkan Genç, "Bizim medeniyet olarak eğitimde, kültürde, sanatta, matematikte, şehircilikte her alanda bir geçmiş hafızamız var. Ancak bunu bugüne güncellemek zorundayız. Çünkü geçmişimizi bugüne güncellediğimiz takdirde ön plana çıkarız. Canik Belediyesi olarak geçmişimizi unutturmamak ve geçmiş tecrübelerimizden bugün de istifade edebilmek amacıyla kültür yayınları çıkarıyoruz. Bu yayınlarımızı geçmişimizi bugüne güncellememiz açısından çok önemli buluyorum" diye konuştu.

EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLERE

Yaptıkları eğitim yatırımlarının yanında çocuklara milli ve manevi değerleri de aşıladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Kurduğumuz eğitim tesislerinde, sıbyan okullarında çocuklarımız Ertuğrul Gazileri, Osman Gazileri, Fatihleri, Alparslanları bilsinler diye çalışıyoruz. Çünkü manevi değerlerinden uzaklaşan bir toplumun geleceği olmaz. Biz tarihte büyük bir medeniyettik. Bugün tarihi kodlarımıza yeniden dönmek zorundayız. Değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefiyle en büyük yatırımı yarınlarımız olan çocuk ve gençlerimize yapıyoruz" diye konuştu.

Başkan Genç, kendisine hediye edilen alp kıyafeti ve börk için Kulüp Başkanı Ahmet Muştu'ya da teşekkür etti.