Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'da aşırı hız sonucu yaşanan trafik kazasında 2 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanan 23 yaşındaki Türk asıllı Avustralya vatandaşı Adem A. suçlu bulundu.
Melbourne'de bir karayolunda bulunan köprüde meydana gelen kazada, çarpma sonucu alevler içinde kalan araçta, 19 yaşındaki Harley Churchill ile kız arkadaşı 18 yaşındaki Ivana Clonaridis feci şekilde hayatını kaybetmişti.
Çarpmaya neden olan aracı kullandığı söylenen Adem A. hakkında açılan davanın 2017 yılının Ekim ayında görülen ilk duruşmasında, jüri bir karara varamayınca görevden alınmıştı. Yeni jürinin ise, ikinci duruşmasında yargılanan Adem A.'nın suçlu olduğu kararına vardığı öğrenildi.
Duruşmada, olay sırasında iki tarafın da aracını çok hızlı kullandığı ancak buna Adem A.'nın çifti yol yarışına teşvik etmesinin neden olduğunu öne sürdü. Kazayı araştıran uzmanlar, olay sırasında 'ice' olarak bilinen uyuşturucunun etkisinde olduğu belirtilen Churchill'in, saatte yaklaşık 182 kilometre hızla kontrolünü kaybettiğini söyledi.
Olay gecesi iki aracın da trafik kurallarına aykırı biçimde kullanıldığına dikkat çekildiği ifade edilerek, Türk gencin yarışta diğerlerini cezbetmeye çalıştığı belirtildi.
Adem A.'ya verilecek ceza, daha sonraki bir tarihte yapılacak duruşmada açıklanacak.