Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Vezirköprü'deki ayçiçeği üreticisinin destekleme yardımı alamadığını ve bu durumun köylü üzerinde ciddi ekonomik baskı oluşturduğunu ifade etti.

ÖDEMELER YAPILMADI

Vezirköprü'de 300 bin dönüm ekili arazisi için 15 milyon liranın üzerinde destekleme ödemesi yapılması gerektiğini dile getiren Akcagöz, "Mazot, gübre ve tarımsal alet desteklemesi ile birlikte, ekilen ayçiçeği, buğday, arpa, fasulye ve nohut gibi ürünler için destekleme alınıyor ama Vezirköprü'de bölgeye en fazla gelir getiren tarım ürünü olan ayçiçeği desteklemeleri yatırılmış değil. Köylüyle birlikte Vezirköprü esnafı da zor durumda. Hesap edilen tabloya göre Vezirköprü üreticisinin, sadece ayçiçeğinden alacağı destekleme miktarı 6 milyon liranın üzerinde. Bölgeye baktığımızda, ayçiçeği tarımı açısından Havza, Merzifon, Alaca, Turhal ve Zile'de destekleme ödemelerinin devam ettiği, Mecitözü'nde ise tamamen bittiği belirtiliyor. O halde, 'Vezirköprü neden bu kadar sahipsiz bırakılıyor?' diye sormak zorundayız" dedi.

DERTLERİ BAŞKA

Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Vezirköprülü üreticiler, destekleme başvuru dosyalarının, her zamanki tarihte alınmadığını söylüyor. Dosyalar alınmadığı için ödemelerin süresi de uzuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri neden sessiz? Vatandaşın, bir hafta bile beklemeye tahammülü yokken, böyle bir belirsiz sürece doğru sürüklenmesi, kabul edilebilir bir durum değil. Bu kenti yönetenler, çıkıp halkı teskin eden açıklamalar yapmalı. Oy zamanı Vezirköprü halkını hatırlayanlar bilsinler ki, vatandaş bugünleri unutmaz. Samsun'daki iktidar partili milletvekillerinin hepsi sessiz. AKP Samsun'da kim il başkanı olacak, kim ilçe başkanı olacak, onun derdine düşmüş. Vezirköprü, Samsun'un ilçesi değil mi? Destekleme ödemeleri derhal düzene sokulmalı, vatandaş daha fazla mağdur edilmemeli" diye konuştu.