Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Türk Tabipler Birliği denen bu kuruluşun Türklükle alakası yok, Türk kavramını siz kullanamayacaksınız" ifadelerine yer vermişti. Erdoğan'ın TTB'ye yönelik eleştirilerini değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, "Hükümetin seçimle gelen bir yapıyı, ürettiği bahanelerle yıkmaya çalışması düşündürücü ve bu durum dilinden düşürmediği demokrasi değerleriyle çelişkili. Eğer bu yanlış tutum devam ederse; ülkemiz, siyasal iktidarların istediklerini yerine getiren meslek kuruluşlarının bulunduğu bir karmaşa ortamına sürüklenecek" dedi.

GURURLA TAŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine derinden üzüldüklerini belirten Dr. Erkan, "Biz meslek birliklerinin adının başında yer alan Türk ve Türkiye kavramlarına sahip çıkıyor ve kaldırılması tartışmalarını asla kabul etmiyoruz. Etnik kimliğe bakmadan Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere verilen Türk kimliğini gururla taşıyoruz. Türk hekimleri Tıbbiyeli Hikmet'in inancından ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmedi" diye konuştu.

GÜÇSÜZLEŞTİRME ÇABASI

Dr. Erkan, meslek birliklerinin güçsüzleştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Sendikalarda parçalanmışlığın getirdiği güçsüzlüğü, meslek birliklerine de sirayet ettirmeye çalışıyorlar. Bütün hekimlerin üye olduğu bir yapılanmanın kaldırılıp farklı yapılanmalar kurulmak istenmesi yanlış. Birliğimiz dağıtılırsa hekim hakları ve menfaatlerinin savunusu nasıl yapılacak? Bu haliyle hasretini duyduğumuz birlik ve beraberlikten bir adım daha uzaklaşacağız" dedi.

Şükrü Berk ASKAR