Kars genelinde okuyan üniversite ve fen liselerine hazırlanan öğrencilere 3 bin kurs paketi hediye eden Arslan, aynı zamanda bin öğrenciye de okuma kitapları hediye etti. Bakan Arslan, 'Kars genelinde yapılan yeni okullarımız ve yurtlarımızla eğitime çok büyük destek olduk. Hükümet olarak cumhuriyet tarihinin en büyük yatırmalarını biz ak parti döneminde son 15 yılda yaptık. Bugün derslik başına düşen öğrenci sayıları yirmilerde daha da devam edeceğiz' dedi.
Aslan, 'Kars genelinde okuyan öğrencilere okullarındaki ders kitapları ile aldıkları eğitimlere destek amaçlı üniversiteye hazırlık, fen liselerine hazırlık kurs paketleri aynı zamanda ilkokul öğrencilerimize de okuma kitapları alarak geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitmelerine olmak özelikle maddi durumları kısıtlı ailelerimize katkı sağlamayı hedefledik inşallah bu yıl Kars geneline yapığımız eğitim yatırmalarının meyvelerini iyi üniversitelere yerleşen güzel fen liselerine giden öğrencilerimiz artan sayıları ile alacağım' diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve eşinin ülke genelinde başlattığı okuma yazma seferberliği başlatılan köy okullarına da okuma kitapları göndererek seferberliğe destek oldu.
Pilot okul olarak seçilen Akören Köyü İlköğretim Okuluna gelen kitapları dağıtan Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, 'Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen bakanımız Ahmet Arslan'a ilçemiz adına teşekkür ederim' dedi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’dan eğitime tam destek