Canik Belediyesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağı'nın ardından yeni bir hanım konağı daha kazandırıyor. Sütçü İmam Sokak üzerinde inşasına başlanan ve toplam 4 kattan oluşacak 1,5 milyon lira yatırım bedelli Rabia Hanım Konağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarların katıldığı törende Canik belediye Başkanı Osman Genç, temelini attığı hanım konağını kadınlara armağan etti.

DAHA HUZURLU BİR GELECEK İÇİN

Temel atma töreninde konuşan Başkan Osman Genç, "Maalesef kadınlarımızı ihmal ediyoruz. Bu ihmali gidermek zorundayız. Kadınlarımızı ne kadar eğitimli, kültürlü inşa edersek, geleceğimizi de o derece sağlam inşa ederiz. Kadınını ihmal eden geleceğini ihmal etmiştir. Mahallerimize hanım konuklarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

HER TÜRLÜ İMKANIMIZ VAR

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapımına başlanan hanım konağının kadınların gelişimine katkıda bulunacağına vurgu yapan Başkan Genç, "İçerisinde etüt ve kurs sınıfları, sıbyan sınıfı, müzik odalarıyla birlikte hem hanım kardeşlerimizin hem de yavrularımızın dönüşümünü sağlayacak çok güzel bir kültür ve eğitim merkezini inşa ediyoruz. Her çocuğumuz mutlaka en az bir spor dalı ile ilgilenmeli ve bir enstrüman çalmalıdır. Burada her türlü imkanımız var. Tesislerimizde 2 bin 500'ü aşkın sporcumuz var. 5 bini aşkın gencimiz etüt merkezlerimizden yararlanıyor. Biz çekirdek aileyi sağlam yaparsak, 80 milyonluk büyük aile sağlam olur" diye konuştu.

GOP'A BÜYÜK YATIRIMLAR

Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne önemli yatırımlar yaptıklarına da işaret eden Başkan Genç, "Sadece şu son dönemde Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağımızın yanısıra Şehit Mutlu Can Kılıç Halı Sahası, meydan ve çevre düzenlemeleri ile 6 milyon 316 bin liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu mahallemizde ayrıca okul ve camilerimize yatırımlar gerçekleştirdik. Canik Kültür Merkezi ve Hasan Doğan Spor Salonu, bu bölgemizin gelişimini sağlayan yatırımlarımız oldu. Bundan sonra da inşallah ilçemizin her bir noktasına yatırımlarımız artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

TEMELİNİ ATTI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuna da değinen Başkan Genç, "Mevcut sistem bugüne kadar 5 darbe üretti. 16 Nisan'dan sonra artık kimse darbe yapamaz. Bu 16 Nisan'da inşallah değişecek. Hem de çok güçlü bir oyla gerçekleşecek. Biz Canik olarak hedefimizi yüzde 80'in de üzerine koyduk. Bu değişim gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.
Başkan genç, konuşmaların ardından Sütçü İmam Mahallesi'nde inşa edilecek Rabia Hanım Konağı'nın temelini attı.