Los Angeles Seyahat ve Macera Fuarı (Travel and Advanture Show) başladı. Güney Kaliforniya'da gerçekleşen en büyük seyahat fuarı, 500'ün üzerinde seyahat firmasının katılımı ile kapılarını bugün açtı. Fuarda yerel acentalardan büyük havayolu firmalarına, karavan seyahatinden süper lüks konaklamalara, safariden sağlık turizmine seyahat ile ilgili pek çok firmayı ilk günde beş binin üzerinde seyahat meraklısı ve turizm sektöründen ziyaretçi gezdi. Firmalar gelen ziyaretçileri stantlarına çekebilmek için çeşitli gösteriler ve tanıtımlar düzenlerken, fuar alanında kurulan 6 ayrı sahnede kültür ve yemek yarışmaları, seminerler ve gösteriler düzenleniyor. Fuarda en çok ilgi çeken stantların arasında Türkiye stantları da yer alıyor. Türk Hava Yolları'nın standında hem THY'nin sunduğu hizmetler hem Türkiye tanıtılıyor.
ABD'de dokuz ayrı destinasyondan uçan THY'nin standını ve Türkiye'ye yönelik servis veren diğer turizm firmalarının standını ziyaret eden Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, İHA'ya yaptığı açıklamada, 'Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik ilişkiler önemli olduğu gibi turizm ilişkileri de aynı derecede önemli' dedi.
Türkiye'nin Amerikalılar için kültürel, tarihi ve sosyal anlamda önemli bir destinasyon olduğunu ifade eden Oğuz, son dönemde arzu edilmeyen sebepler ile Amerikalı turist sayısında düşüş yaşansa da THY'nin standına olan ilginin gösterdiği gibi şu anda bu sayıların düzelmeye başladığını söyledi. Son dönemde yaşanan vize meselesinin de artık aşıldığını, bu sene ve gelecek seneden itibaren Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkinin tekrar güçleneceğini belirten Oğuz, 'Başkonsolosluk olarak her zaman bu konudaki çalışmaları destekliyoruz' diye konuştu.
Fuara katılan TEO World Tours'ın sahibi Tamer Teoman ise, TEO World Culture Tours'ın Amerika'da faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'yi Amerikalılara tanıtmayı hedeflediklerini, bu amaçla turlar düzenlediklerini anlattı. Teoman, 'Sloganımız, Türkiye o kadar güzel bir ülke ki herhangi bir turizm firması ile gezebilirler ve her zaman çok memnun kalırlar' dedi.
Fuarda Türkiye'nin yanı sıra Çin, Japonya, Kore gibi Uzak Doğu destinasyonlarını tanıtan stantlar en çok ilgi çeken stantlar arasında yer alıyor. 25 Şubat akşamına kadar Fuar Los Angeles'ta gezilebilecek fuar, 10-11 Mart tarihlerinde Philedelphia, 17-18 Mart tarihlerinde Dallas, 24-25 Mart tarihlerinde Denver'da ziyaret edilebilecek.

ABD’de Seyahat ve Macera Fuarı kapılarını açtı