AK Parti Canik İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi, Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Divan başkanlığını AK Parti Samsun İl Koordinatörü Cumhur Ünal'ın yaptığı kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Kongrede mevcut ilçe başkanı Ercan Eler, tek liste olarak girdiği seçimde güven tazeledi.

ÖRNEK TEŞKİLAT OLDUK

Kongerenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik'te her dört seçmenden üçünün oyunu aldıklarını belirterek, "Emanet aldığımız bayrağı en üste çıkarmaya söz vermiştik. Asla güç zehirlenmesine girmedik, şımarmadık. Herkesi kucakladık ve örnek teşkilat olduk. 2019 sürecinde yine aynı şekilde çok çalışacağız" dedi.

EN ÇOK OYU ALDIK

Belediye Başkanı Osman Genç ise Canik teşkilatıyla birlikte omuz omuza çalıştıklarını söyleyerek, "2019 seçimlerinin öneminin bilincindeyiz. Yerel seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız. Canik, Karadeniz'de bütün merkez ilçelerinde yüzde 72 oy oranıyla en yüksek oyu alan ilçe. İnşallah şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ ÜNİVERİSTE MÜJDESİ

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, kongrelerin değişim ve gelişim adresi olduğunu belirterek, "Teşkilatlarımızın yenilenmesiyle bütün faaliyetlerimize devam edeceğiz ama en önemlisi milletimizin kalbine gireceğiz. Bir müjde paylaşmak istiyorum. Bütün milletvekillerimizin birlikte çalışmasıyla Samsunumuza ikinci devlet üniversitesi kazandırmada son noktaya gelindi. Samsun'da nasıl bir ve berabersek, Ankara'da da böyleyiz. Hep beraber Samsun için çalışıyoruz" diye konuştu.

ÖRNEK ALABİLİRLER

Canik ilçesinde doğup büyüdüğünü söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "35 gündür il başkanlığı görevimi sürdürüyorum. Aldığımız yükün farkındayız. Başta Cumhurbaşkanımız ve dava arkadaşlarının gerek ülke sınırları içerisinde gerekse ülke dışında yapmış oldukları mücadelenin bilincindeyiz. Gerek ilçe gerekse il teşkilatları olarak sorumluluğumuzun farkındayız. İlçe başkanımız burada neler yapacaklarını söyledi. Biz de il başkanı olarak bunun takipçisi olacağız. Canik'te en son referandumda yüzde 72 oy aldık. Bu oy oranını artırmanın çabası içinde olacağız. CHP İl Başkanı diyor ya 'Onlar kongre telaşında, vatandaşın işi aksıyor.' Bizim kongrelerimizde telaş olmaz. Coşku, heyecan ve beraberlik olur. Partimize kuruluşundan bu yana hizmet eden tüm dava arkadaşlarımız burada. Dolayısıyla herkes işine baksın. Örnek almak istiyorlarsa, gelsinler baksınlar" diye konuştu.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da, "Hepimiz bu davanın bir parçayız. Bundan sonra da birlikte yürümeye devam edeceğiz. Türkiye çok önemli bir yerlere geldi. Bugün, dünya sussa da, görmezden gelse de bu yüzyılın en büyük tehlikesi olan terörle ve onu destekleyen unsurlarla mücadelede kimse yoksa biz varız. Biz Türkiye'yiz. Kimse savaştan kaçan insanların çığlığını duymasa da, gözyaşlarını görmese de, duygularını paylaşmasa da biz paylaşırız. Bizim medeniyetimizin emaneti bu. Gördüğümüz, duyduğumuz, bildiğimiz acının paydaşı olacağız. 3.5 milyon ölümden kaçan insana, gönüllerimizin kapısını açtık. Artık bu ülkenin insanları geleceğine daha büyük bir umutla bakıyor ve kendisine, ülkesine güveniyor. Bu büyük bir değişiklik" sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporları okunarak kabul edildi. Ardından oylama işlemi yapıldı. Ercan Eler'in Yönetim Kurulu Asil Listesi; Hasan Aslantürk, Ali Rıza Çebi, Murat Kanbur, Aydın Güney, Reşat Etli, Tamer Tokmak, Sami Tan, Abdullah Meriç, Yusuf Ziya Çöpoğlu, Emine Erkan, Fatma Diril, Emre Yılmaz, Ayşe Hicret Günaydın, Turan Uzun, Lütfi Çağlar, Cavit Aydın, Cengiz Düzenli, Vedat Öz, İdris Rençber'den oluştu.

Zerrin SOMUNCU